Για τον Robert Redford το κίνημα #Metoo είναι φορέας αλλαγής

Για τον Robert Redford το κίνημα #Metoo είναι φορέας αλλαγής

Ο Αμερικανός ηθοποιός Robert Redford εκτίμησε την Πέμπτη ότι το γυναικείο κίνημα έμβλημα του οποίου είναι η ετικέτα #Metoo, εξεγείρεται εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και γεννήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση του Harvey Weinstein αποτελεί ένα «σημείο καμπής» που μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα του Χόλιγουντ, δίνοντας ώθηση στη μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και μειώνοντας την ανοχή απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές.

«Από τη δική μου σκοπιά, αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και θα έρθει. Είμαι αρκετά αισιόδοξος», σημείωσε ο αστέρας του κινηματογράφου, 81 ετών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Παρκ Σίτι της Γιούτας για την έναρξη του φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος.

«Είναι ένα είδος καμπής, διότι ανατρέπει την τάξη των πραγμάτων, θα δώσει ευκαιρίες στις γυναίκες να αποκτήσουν πιο δυνατή φωνή» αλλά και πιο σημαντικές θέσεις», εξήγησε ο Redford.Πολλοί διάσημοι και ισχυροί σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, περιέπεσαν σε ανυποληψία τους τελευταίους μήνες μετά το κύμα των αποκαλύψεων που ακολούθησε την υπόθεση Weinstein. Η καταιγίδα ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πολλές γυναίκες –έχουν φθάσει σχεδόν τις εκατό μέχρι σήμερα– κατηγόρησαν τον μέχρι τότε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό για ανάρμοστη συμπεριφορά: από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι βιασμούς.

Για τον ιδρυτή του φεστιβάλ Σάντανς, που θα διαρκέσει ως την 28η Ιανουαρίου, οι άνδρες φέρουν μεγάλες ευθύνες ως προς αυτή την αλλαγή: «ο ρόλος των ανδρών πλέον είναι να ακούνε τις γυναίκες, να τις αφήνουν να ακούγονται (...), να συζητούν μαζί τους», έκρινε ο Redford.
Scroll To Top