Με αφορμή ένα γαστριμαργικό ταξίδι, που οργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εντυπωσίασε με τις συνταγές της το Κογκρέσο! Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, που σύμφωνα με έγκυρες έρευνες της ιατρού Άρτεμης Σιμόπουλος θεωρείται πως είναι πιο ισορροπημένη και υγιεινή ακόμα και από τη μεσογειακή.

Η Ζωή Κοσμίδου, υπεύθυνη του πολιτιστικού τομέα της Ελληνικής πρεσβείας, σε συνεργασία με το Κονγκρέσο, πήραν την πρωτοβουλία να στήσουν πέντε μπουφέδες, στους οποίους παρουσιάζονταν διάφορες ελληνικές συνταγές σε συνεργασία διάσημων Ελλήνων και ξένων σεφ, καθώς και ελληνικών εστιατορίων της Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείων Ελλάδας, δια των αντιπροσώπων της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και Γιώργου Μαστροδημήτρη, τίμησαν τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Χρίστο Παναγόπουλο, τη Ζωή Κοσμίδου, τον Άρη Κεφαλογιάννη και τη σεφ Κατ Κόρα, κάνοντας τους επίτιμα μέλη της. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος έχει ανακηρύξει την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε Global Culinary Ambassador.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσινγκτον

[doptg id=”1149″]