Η Rihanna «πολιορκεί» παγκόσμιους ηγέτες να στηρίξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών

Η Rihanna «πολιορκεί» παγκόσμιους ηγέτες να στηρίξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών

Η Rihanna μέσω των social media απηύθυνε έκκληση σε αρκετούς παγκόσμιους ηγέτες να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό Global Partnership for Education, ενόψει του συνεδρίου που διοργανώνεται στη Σενεγάλη.

Η διάσημη σταρ είναι εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού, συγκεντρώνοντας κονδύλια για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες.

Η Rihanna τουίταρε την Theresa May, απευθύνοντας έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να δεσμευθεί να δώσει 380 εκατ. λίρες για την εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες, ζητώντας από την πρωθυπουργό της Βρετανίας και την Γραμματέα Διεθνούς Ανάπτυξης Penny Mordaunt να δώσουν «προτεραιότητα στην εκπαίδευση των κοριτσιών» με μία «ιστορική» δέσμευση χρηματοδότησης.

Η Rihanna έγραψε στην May στο Twiter: «Γεια σας @Theresa May και @PennyMordaunt, παρακαλώ συνεχίστε να έχετε ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των κοριτσιών και παραμείνετε ο κορυφαίος χορηγός στο @GPforEducation».

«Θα δεσμευτεί το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης @DFID_UK σε μία ιστορική συνεισφορά 380 εκατ. λιρών στο #FundEducation αύριο;» έγραψε ενόψει του συνεδρίου του οργανισμού στη Σενεγάλη.

 

Ο λογαριασμός της τραγουδίστριας του στο Twitter έχει 86 εκατομμύρια followers! Επίσης τουίταρε τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας και την υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Τους ζήτησε να υποσχεθούν πως θα δώσουν 200 εκατομμύρια δολάρια στο Global Partnership for Education.Από την Ριάνα δεν γλίτωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron. Η ποπ σταρ ξεκίνησε να «πολιορκεί» τον Γάλλο Πρόεδρο από τον Ιούνιο, πέρυσι. Η «πολιορκία» της ήταν αποτελεσματική και ο Μακρόν ταξίδεψε – για το συνέδριο – στη Μαύρη Ήπειρο για έκτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017.

 


Scroll To Top