Νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες του David Bowie από την περιοδεία του 1983

Νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες του David Bowie από την περιοδεία του 1983

Ο φωτογράφος Denis O'Regan ακολούθησε τον θρύλο της ροκ, David Bowie για εννιά μήνες στην περιοδεία του Serious Moonlight, το 1983 για την προώθηση του άλμπουμ του «Let’s Dance».

Ο Denis O'Regan συγκέντρωσε φωτογραφίες από την περιοδεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν για πρώτη φορά, στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Μάιο του 2018.Το βιβλίο θα συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, setlists και ένα δίσκο βινυλίου 12inch με τις επιτυχίες του Bowie «Ricochet» και «Let’s Dance» σε παραγωγή Nile Rodgers, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

Το βιβλίο «Ricochet: David Bowie 1983» θα εκδοθεί από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες. Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει ένα μικρότερο βιβλίο.Μιλώντας για τον χρόνο που πέρασε με τον Bowie, ο Denis O'Regan είπε: «Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Bowie ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 10.00 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας».«Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία και ήταν πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος».

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι ο τραγουδιστής είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.Ο David Bowie το 1983 έδωσε 100 συναυλίες σε 15 χώρες, αρχίζοντας από τις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Χονγκ Κονγκ.

Στο πλευρό του ήταν όλους αυτούς τους μήνες ήταν ο Denis O'Regan, επίσημος φωτογράφος της περιοδείας και αφοσιωμένος θαυμαστής.Ο Denis O'Regan είχε πει στον Bowie ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο Hammersmith Odeon.

«Ο David Bowie δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις: “Εσύ ήσουν ο λόγος για τον οποίος έγινα φωτογράφος” του είπα και εκείνος μου απάντησε: “Πιθανώς θα πεις το ίδιο και στον Μπόνο αύριο βράδυ"».
Scroll To Top