Σάλος με τις δηλώσεις της Meryl Streep στο Φεστιβάλ του Βερολίνου: «Όλοι είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα»!

Σάλος με τις δηλώσεις της Meryl Streep στο Φεστιβάλ του Βερολίνου: «Όλοι είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα»!

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου βρέθηκε η Meryl Streep καθώς φέτος προεδρεύει για πρώτη φορά.

Η 66χρονη ηθοποιός, που έχει βραβευτεί τρεις φορές με Όσκαρ και έχει προταθεί άλλες 19, προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το φλέγων ζήτημα, που έχει χωρίσει τους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ στα δύο, ότι δηλαδή από τις λίστες των υποψηφίων απουσιάζουν και φέτος οι μαύροι ηθοποιοί.

Αφορμή στάθηκε η ερώτησε που της έκανε ένας Αιγύπτιος ρεπόρτερ για το αν καταλαβαίνει τις ταινίες που προέρχονται από τον Αραβικό κόσμο και από την Βόρειο Αφρική.

Αρχικά, του είπε ότι πρόσφατα είδε την ιορδανική ταινία «Theeb» που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνων το οποίο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην έρημο και επίσης την ταινία «Timbuktu» που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές, για να καταλήξει λέγοντας: «Υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που ταξιδεύει μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Βερολινέζοι; Όλοι είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα».

Τέλος πρόσθεσε όλο νόημα πως έχει δεσμευτεί για την ισότητα και την κοινωνική ένταξη όλων των φύλων, των φυλών, των εθνοτήτων και των θρησκειών.

Scroll To Top