Χρήστος Δάντης: Η ιστορία πίσω από «Το παλιό μου παλτό»

Χρήστος Δάντης: Η ιστορία πίσω από «Το παλιό μου παλτό»
Όλοι λίγο πολύ το έχουμε σιγοτραγουδήσει , το έχουμε  αφιερώσει, έχουμε ταυτίσει τους στίχους του με μία έντονη συναισθηματική μας κατάσταση.

Το «Παλιό μου παλτό» η επιτυχία που έγραψε η στιχουργός Σάννυ Μπαλτζή και ερμήνευσε ο Χρήστος Δάντης, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται απορρίφθηκε από άλλους καλλιτέχνες πριν φτάσει στα χέρια του τραγουδιστή που το απογείωσε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της η στιχουργός αποκάλυψε ότι πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής ήθελε να το ερμηνεύσει το τραγούδι, όμως κόλλησε στον στίχο «ψιχουλάκια από σνάκ» και φυσικά το απέρριψε .

««Το παλιό μου  παλτό», δεν είχε καμία σχέση με τον Χρήστο όταν το γράψαμε . Έκανε μια διαδρομή τεράστια και απορρίφθηκε σε αυτή .

Η Ελένη Δήμου το ήθελε, δεν της το έδωσαν μετά, γιατί το πήρε ο Χρήστος. Ο Βασίλης Καρράς ο οποίος μου λέει :«Όταν βγήκε το κομμάτι, έπαιρνα φόρα και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο ».
  
 Απλά είχε κολλήσει στα «ψιχουλάκια από σνάκ». Του φάνηκε μια λέξη που δεν μπορεί να πει.

Και η Πέτα ήταν να το πει και θα της πήγαινε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τραγούδι, το έγραψα για την αδελφή μου, γι αυτό που γινόταν παλιά  και γίνεται ακόμα, που οι μεγαλύτεροι δίνουν τα ρούχα τους στους μικρότερους.

Τα ρούχα όπως και όλα τα αντικείμενα έχουν μια αύρα από εμάς, έχουν την ψυχή μας»
εξομολογήθηκε η στιχουργός.  

Δείτε το βίντεο:

Scroll To Top