Ο Άκης Πετρετζίκης πιστεύει ότι στα εστιατόρια οι άνδρες μάγειρες είναι καλύτεροι , αλλά στο σπίτι οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι. Οι συνταγές του είναι επηρεασμένες από την αγγλική και την γαλλική κουζίνα.

Ο 29χρονος σεφ,  Άκης Πετρετζίκης στο περιοδικό “ΟΚ” μίλησε ακόμα για το ζευγάρι της εκπομπής, το μεταξύ τους κλίμα και το πώς επιλέγει τις συνταγές που θα δείξει στην εκπομπή.

«Η ομάδα έχει δέσει πολύ και όσο περνάει ο καιρός δένει περισσότερο. Θέλει χρόνο, όπως καθετί. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να μην προσαρμοστώ. Αν εμείς, που είμαστε παλιότεροι, φερόμασταν παράξενα ή είχαμε θέμα προσαρμογής, τότε θα δημιουργούσαμε πρόβλημα στους καινούργιους. Το θέμα είναι να τους στηρίξουμε», δήλωσε ο σεφ.

Ενώ σχολίασε και το πώς συμπεριφέρονται στο πλατό ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού.

«Ο Πέτρος και η Τζένη είναι πραγματικά πάρα πολύ ανεκτικοί. Ώρες – ώρες απορώ πώς το καταφέρνουν. Δεν παραπονιούνται ποτέ. Ειλικρινά, ποτέ. Εγώ αυτό δεν το περίμενα. Στη θέση τους θα παραπονιόμουν για διάφορα πράγματα. Εκείνοι δεν θα πουν ποτέ κάτι κακό ή ότι κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Δεν ξέρουν τι θα πει γκρίνια και αυτό κρατάει τις ισορροπίες».

Όσο για το αν μαγειρεύει τις συνταγές που αρέσουν σε εκείνον ή στο κοινό, απάντησε: «Ξέρω πλέον από την εμπειρία μου ποια φαγητά αρέσουν στο κοινό. Πολλές φορές δείχνω συνταγές που έχουν μικρό κοινό, γιατί απλώς πρέπει να δείξω κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, η σοκολάτα είναι best seller για όσους μαγειρεύουν, όμως δεν μπορείς να κάνεις μόνο αυτό. Έχω παρουσιάσει στην τηλεόραση περίπου χίλιες πεντακόσιες συνταγές».