Ο Γιώργος Σαμπάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “ΟΚ” μίλησε για τον έρωτα, τις σχέσεις που έχει κάνει στη ζωή του, αλλά και για τις επιτυχίες που έχει γράψει.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Σαμπάνη

-Για τα τραγούδι που έγραψε για πρώτη φορά στην Καίτη Γαρμπή και την Δέσποινα Βανδή

Για τη Καίτη είχα γράψει τραγούδια και παλαιότερα, αλλά δυστυχώς δεν τα άκουσε ποτέ γιατί είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί αποκλειστικά με τον Νίκο Αντύπα. Όταν ξανασυναντηθήκαμε τώρα για το άλμπουμ Περίεργες Μέρες, με πίστευε τόσο πολύ που μου είπε: «Πάμε κατευθείαν στο στούντιο να τα ηχογραφήσουμε». Όσα τραγούδια έγραψα, τόσα συμπεριλήφθησαν και στο άλμπουμ. Με εμπιστεύτηκε απόλυτα και νομίζω ότι δεν την απογοήτευσα. Η Δέσποινα με εντυπωσίασε πάρα πολύ όταν ήρθε με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο Acro Club για να με δει. Είχε τόση θετική ενέργεια, ήταν τόσο άνετη που αισθανόσουν ότι ήταν ένας απλός θαμώνας που έχει βγει να διασκεδάσει. Όταν αργότερα συναντηθήκαμε στο σπίτι μου για να της παίξω στην κιθάρα τραγούδια που είχα γράψει για εκείνη, καταλήξαμε να κάνουμε ένα απίστευτο ντουέτο σαν δυο φίλοι που μαζεύονται σε ένα σπίτι και τραγουδούν για την παρέα.

-Πότε γράφεις τα καλύτερα τραγούδια σου, όταν είσαι ερωτευμένος ή όχι

Δεν ξέρω, δεν είναι μόνο ο έρωτας η κινητήριος δύναμη για να εμπνευστείς, αλλά είναι μια σημαντική αφορμή. Τα τραγούδια μπορούν να γραφτούν με την ανάμνηση ενός έρωτα ή με την ελπίδα ότι θα ξανάρθει. Το ‘Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα’ το έγραψα όταν ήμουν πολύ μπερδεμένος, γιατί ήμουν πολύ μπερδεμένος, γιατί ήμουν ερωτευμένος αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είμαι μόνος μου αλλά δεν έχω σταματήσει να γράφω.

-Πόσες φορές έχεις ερωτευτείς στη ζωή σου

Τρεις. Δεν είναι και λίγες αν σκεφτείς ότι είμαι 30 χρόνων και την πρώτη μου σχέση την έκανα στα 18.

-Αλλά δεν έχει κάνει ποτέ πρόταση γάμου

Θα ήταν εξαιρετικά ανώριμο από μέρους μου, όταν ήμουν 18, 25 ή 28 χρόνων να έκανα αυτό το βήμα.

-Ωστόσο αποκάλυψες ότι έχεις κάνεις σχέση με θαυμάστριά σου

Έχω κάνει σχέση με θαυμάστριά μου. Την είχα δει σε μια συναυλία μου και με είχε εντυπωσιάσει τόσο που όταν την ξαναείδα σε άλλη εμφάνισή μου τη θυμόμουν και επιδίωξα να την γνωρίσω. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.