Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η Δούκισσα του Cambridge,με φυσιολογικό τοκετό στο μαιευτήριο St’ Mary, με τους Βρετανούς να πανηγυρίζουν τη γέννηση του τρίτου διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα William και της Kate γεννήθηκε χθες το απόγευμα με φυσιολογικό τοκετό, ζυγίζει 3.900 γραμμάρια και ήρθε στον κόσμο στις 18:24 ώρα Ελλάδος.

Η Δούκισσα και το μωρό της χαίρουν άκρας υγείας και θα παραμείνουν για λίγες μέρες στο νοσοκομείο, μέχρι να αναρρώσει πλήρως η Kate.

Φυσικά ο William και η Kate πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αφού κρατούν επιτέλους στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους.

Όπως όριζε το πρωτόκολλο, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη που ενημερώθηκε για την άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας, με τον William να της τηλεφωνεί ο ίδιος για να της ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα.

Αμέσως μετά ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στο Yorkshire και οι γονείς της Kate.

Η γέννηση του μικρού πρίγκιπα ανακοινώθηκε σε όλα τα μέσα με δελτίο τύπου που στάλθηκε από το παλάτι, ενώ τα χαρμόσυνα αναρτήθηκαν και στο περίφημο βασιλικό τρίποδο. .

birthkate3

Η Αυτού Υψηλότης Δούκισσα του Cambridge έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18:24. Το μωρό ζυγίζει 3.900 γραμμάρια. Ο Δούκας του Cambridge ήταν παρόν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρίγκιπας Harry και μέλη και των δύο οικογενειών είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα. Η Αυτού Υψηλότης και το μωρό της χαίρουν άκρας υγείας και θα παραμείνουν το βράδυ στο νοσοκομείο“, ανέφερε η ανακοίνωση.

kategen1

Η είδηση σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και στους πολίτες που περίμεναν καρτερικά τα χαρμόσυνα νέα τόσο έξω από το μαιευτήριο όσο και έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

birth5

Στο μαιευτήριο θα καταφτάσει ολόκληρη η οικογένεια για να υποδεχθεί το νέο μέλος, εκτός από τη βασίλισσα που θα γνωρίσει τον δισέγγονό της, όταν πάνε με τη μητέρα του στο παλάτι  του Κένσιγκτον.

Παρά το γεγονός πάντως ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει οχτώ εγγόνια και δύο δισέγγονα, ο ερχομός του γιου του William είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για τη βασιλική δυναστεία.

Ο μικρός κάποια στιγμή θα στεφθεί βασιλιάς, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ανώτατος κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας που καλύπτει 54 έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το χρυσό μωρό του Μπάκινχαμ θα φέρει τον τίτλο «Αυτού Υψηλότητα Πρίγκιπας του Cambridge» και θα είναι ο τρίτος στη σειρά για τη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο, υπερπηδώντας ακόμα και τον θείο του, τον πρίγκιπα Harry που πλέον θα είναι τέταρτος στη σειρά διαδοχής. Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, το ονόματα που προκρίνεται είναι Γεώργιος.