O Πάνος Καλίδης γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια σε ένα μικρό χωριουδάκι, τη Νέα Σεβάστεια Δράμας. Όσο φτωχικά κι αν ήταν τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του τόσο γεμάτα με παιχνίδι και όμορφες εικόνες μένουν χαραγμένα στο μυαλό του.
Μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή οικογένεια, όπου ο πατέρας του τραγουδούσε ποντιακά. Το όνειρό του ήταν να μάθει να παίζει ποντιακή λύρα. Αυτός ήταν ο λόγος που από μικρή ηλικία ο πατέρας του τον έστειλε σε δάσκαλο. Παίζοντας λύρα και τραγουδώντας παραδοσιακά και ποντιακά τραγούδια, ο Πάνος πήρε τις αποφάσεις του και τον δρόμο του. Όλοι του έλεγαν ότι έχει ταλέντο και στο πέρασμα των χρόνων το συνειδητοποίησε και ο ίδιος. Το μόνο που του έλειπε για να ξεκινήσει να τραγουδάει επαγγελματικά στα νυχτερινά κέντρα και τις μεγάλες πίστες που ονειρευόταν ήταν να δημιουργήσει και λαϊκό ρεπερτόριο. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ο Πάνος Καλίδης έχει παραδεχτεί σε παλαιότερες συνεντεύξεις του πως ήταν κακός μαθητής, ενώ εργάστηκε ως σερβιτόρος, ως ζαχαροπλάστης, ως οικοδόμος, ακόμα και ως αγρότης μέχρι να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Μία εβδομάδα μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο με το τρίτο μέλος της οικογένειάς τους στο σπίτι, ο Πάνος Καλίδης μίλησε αποκλειστικά στο govastileto.gr για τον γιο του, τη σχέση με τη σύντροφό του Λεάνα Μάρκογλου, το όνομα που θα του δώσουν ενώ μοιράστηκε μαζί μας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την κατάθλιψη που είχε πάθει όταν έχασε τον πατέρα του, αποκαλύπτοντας πως έπεσε και πάλι στην κατάθλιψη την Άνοιξη.
Ο Πάνος Καλίδης και η σύντροφός του, Λεάννα Μάρκογλου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο, κρατώντας τον γιο τους στην αγκαλιά τους
Η γέννηση του τρίτου παιδιού, η σχέση του με τη Λεάννα Μάρκογλου και ο γάμος τους
-Πώς νιώθεις με τον ερχομό του τρίτου σου παιδιού, του γιου σου;
Τώρα με τον ερχομό του γιου μου νιώθω ότι ολοκληρώθηκα. Πιστεύω ότι τελειώσαμε εδώ με τα παιδιά, γιατί είναι τεράστια ευθύνη. Κάθε παιδί που γεννιέται σε φορτώνει με ακόμη περισσότερη ευθύνη και εγώ θέλω να μπορώ να ελέγχω τη ζωή μου.
-Δηλαδή δεν θα θέλατε και ένα τέταρτο παιδί με τη Λεάννα;
Αν συνεχίσω να διαλέγω την… αύξηση της οικογένειάς μου θα αφήσω πίσω τη δουλειά μου. Καταλαβαίνεις τους λόγους (γέλια). Εκτός του ότι πρέπει να έχω χρόνο και να αφιερώνω στη δουλειά μου για να μπορώ να είμαι άψογος, θα πρέπει να είμαι άψογος και στην οικογένεια μου. Κάθε παιδί που γεννιέται χρειάζεται έξτρα χρόνο και πιστεύω ότι δεν θα προλαβαίνω να ασχοληθώ σωστά και με ένα τέταρτο παιδί. Όπως χρειάζεται και έξτρα χρήματα.
-Τι όνομα θα δώσετε στον γιο σας; Το έχετε σκεφτεί;
Πολύ πιθανόν να πάρει το όνομα Αριστείδης, που είναι και το όνομα του πατέρα μου. Δεν αποκλείεται όμως, επειδή στις 8 Σεπτεμβρίου που γεννήθηκε γιορτάζουμε το Γενέσιο της Θεοτόκου, να τον βαφτίσουμε Μάριο ή Παναγιώτη.
-Είσαι τόσο νέος, που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένιωσες έτοιμος να γίνεις πατέρας.
Κοίτα, ο άνδρας δεν είναι ποτέ έτοιμος για γάμο. Ούτε για να κάνει σχέση ούτε για να γίνει πατέρας. Και κυριολεκτώ. Σκέψου ότι καμιά φορά αισθάνομαι ότι η Λεάννα ότι είναι μητέρα μου, δηλαδή αισθάνομαι ότι είναι ο άνθρωπος που ηγείται του σπιτιού. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας έχει τον ρόλο του στηνκαθημερινότητα και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και ό,τι προσφέρει.
-Τι θα ήθελες να “κληρονομήσουν” τα παιδιά σου από εσένα;
Να ζυγίζουν τα πράγματα όπως κάνω και εγώ, να εκτιμούν τους γύρω τους, να ακούνε πάντα ό,τι έχει να τους πει ο άλλος και να μοιράζονται. Αυτός είναι και ο δικός μου τρόπος: ακούω τα προβλήματα των άλλων, μοιράζομαι, συγχωρώ. Για να σου πω την αλήθεια όμως, δεν νομίζω ότι έχω και πολλά προτερήματα (γέλια). Αυτό που σίγουρα θέλω και είμαι κάθετος, είναι τα παιδιά μου να αγαπάει το ένα το άλλο.
-Τώρα , με τη σύντροφό σου, έχετε τρία παιδιά. Υπάρχει πια ο δικός σας προσωπικός χρόνος; Μήπως κινδυνεύετε να αφήσετε πίσω τη σχέση σας;
Είναι λογικό να πάει πιο πίσω, όχι μόνο λόγω των παιδιών αλλά και λόγω του χρόνου που περνάει. Ακόμα και τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά, όταν περνάει ο χρόνος δεν βλέπουν ερωτικά πλέον το σύντροφό τους, δεν τον βλέπουν όπως τον έβλεπαν στην αρχή που προσπαθούσαν να τον κατακτήσουν. Από κάποια στιγμή και μετά τα πράγματα είναι δεδομένα: θα ξυπνήσεις και θα δεις τη σύντροφό σου εκεί, δίπλα σου. Αν υπάρχει αγάπη και καλή επικοινωνία συνεχίζεις να ζεις όμορφα τη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο χωρίς εξάρσεις .
-Με τη σύντροφό σου δεν έχετε ακόμη παντρευτεί. Σε φοβίζει ο γάμος;
Ίσως! Σίγουρα όμως, θεωρώ πολύ ιερό πράγμα τον γάμο. Δεν τον αποκλείω αλλά προς το παρόν δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι.
Ο θάνατος του πατέρα του, το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και η επιστροφή της κατάθλιψης μετά από 7 χρόνια!
Ο Πάνος Καλίδης μίλησε στο govastileto.gr ανοιχτά και για το θέμα της κατάθλιψης που έπαθε μετά τον χαμό του πατέρα του, πριν εφτά χρόνια και δε δίστασε να αποκαλύψει πως “ξαναέπεσε” φέτος την Άνοιξη.
– Έχεις μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασες όταν έχασες τον πατέρα σου. Ποιο ήταν το «φάρμακο» που σε έκανε να το ξεπεράσεις;
Για έναν χρόνο μετά τον χαμό του πατέρα μου ήμουν στην χειρότερή μου φάση. Πήρα αληθινά φάρμακα. Δεν γίνεται να το περάσεις μόνος σου αυτό. Ξέρω ότι δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω μόνος, όποτε κι αν έρθει μια τέτοια φάση στη ζωή μου. Πριν δύο χρόνια σταμάτησα να παίρνω χάπια.
-Δηλαδή, ξεμπέρδεψες με το θέμα “κατάθλιψη”.
Έτσι πίστευα κι εγώ, αλλά φέτος την Άνοιξη έπεσα ξανά ξαφνικά σε κατάθλιψη.
-Για ποιον λόγο;
Δεν υπάρχει λόγος. Ίσως μία μετακόμιση που έκανα και με στρέσαρε υπερβολικά! Είχα πόνους στο στομάχι και θεώρησα πως κάτι έχω, κάποια ασθένεια και αγχώθηκα ακόμα περισσότερο με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι αυτός που είναι καταθλιπτικός δεν παύει ποτέ να είναι.