Μια από τις πιο γλυκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου αποκαλύπτει τα πάντα για την καριέρα της στο τραγούδι, την καρμική γνωριμία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη σχέση ζωής με τη Χαρούλα Αλεξίου αλλά και τον λόγο που δεν θα πήγαινε σε ένα talent show αν ήταν σήμερα στην αρχή της καριέρας της.

Η γνωστή ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου μίλησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ» για τον άνθρωπο που την ανακάλυψε και δεν ήταν άλλος από τον αλησμόνητο, Δημήτρη Μητροπάνο. «Ο Δημήτρης Μητροπάνος με ανακάλυψε. Τότε ήμουν στη Θεσσαλονίκη σε μια γνωστή μουσική σκηνή και είχε έρθει τυχαία και παρακολούθησε το πρόγραμμα ο τεράστιος καλλιτέχνης και μου έκανε πρόταση να έρθω στην Αθήνα. Και ήρθα φυσικά. Θεωρώ ότι του χρωστάω πολλά. Όλη μου η πορεία ξεκίνησε από αυτή την πρόταση και το ότι κατέβηκα στην Αθήνα. Αν δεν ήταν ο Δημήτρης -λογικά θα κατέβαινα κάποια στιγμή- αλλά όχι με τόσο ωραία δεδομένα, που μου τα προσέφερε πολύ απλόχερα».

Ακόμα, αναφέρθηκε ακόμα και στον άνθρωπο που της άνοιξε την πόρτα της δισκογραφίας, την μοναδική Χαρούλα Αλεξίου. «Η Χάρις Αλεξίου είναι το εισιτήριό μου στη δισκογραφία. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Όλο αυτό συνέβαινε πάρα πολύ ωραία. Με έφερε ο Δημήτρης στην Αθήνα και σε μια συναυλία με τον Δημήτρη με είδε η Χαρούλα και μου έκανε πρόταση. Έγιναν όλα τόσο απλά αλλά μαγικά. Χρωστάω πάρα πολλά στη Χαρούλα Αλεξίου και πάντα θα χρωστάω. Η εμπειρία δίπλα της ήταν ένα μάθημα ζωής. Η σημαντικότερη συμβουλή που μου έδωσε ήταν να κρατάω πάντα το τραγούδι ψηλά. Ποτέ να μη σκεφτώ να κάνω εκπτώσεις. Νιώθω τυχερή που ήμουν κοντά σε τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Είναι τιμή μου».

Στην ερώτηση αν είναι εύκολο να κάνει καριέρα στη μουσική χωρίς να φορέσει μίνι και να χορέψει τσιφτετέλι στην πίστα, η τραγουδίστρια είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια «Δεν είναι εύκολο. Τα δεδομένα στο τραγούδι δεν είναι εύκολα για κανέναν, αλλά αν αγαπάς κάτι τόσο πολύ και είσαι και καλός σε αυτό τότε μπορείς να τα καταφέρεις με αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και πίστη στον εαυτό σου».

Τέλος, εξήγησε ακόμα και τον λόγο που θα έλεγε όχι σε ένα talent show αν ξεκινούσε τώρα την καριέρα της. «Δεν μπορώ να ακολουθήσω έναν τέτοιο τρόπο προβολής γιατί θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει και με την ουσία του τραγουδιού. Βεβαίως, δεν κατακρίνω τους ανθρώπους που το κάνουν. Για μένα είναι αξιέπαινοι γιατί θέλει μεγάλο θάρρος και κότσια για να το κάνεις».

I_Zoi_Papadopoulou_sto_nueva_trova11