Η μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς ετοιμάζει στο εστιατόριό της καλκάνι με λαχανικά και σαλάτα της Μαρίας πριν ξεκινήσει τη βόλτα στην Πόλη. Μας ξεναγεί στη σκάλα του Εμιμονού, αγοράζει μαζί με μια φίλη της μπαχαρικά στο Μισίρ Τσαρσί και μας μιλά για τη χρήση των μπαχαρικών στην πολίτικη κουζίνα. Συνεχίζει την ξενάγηση στο Γενί Τζαμί μιλώντας μας για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του μνημείου και στο Hocapasa hamam Sokak, που είναι γεμάτο ταβερνάκια που τρώνε οι ντόπιοι. Καταλήγει στον σταθμό Circesi, τερματικό σταθμό του Orient Express, όπου μας δίνει πληροφορίες για το μυθικό τρένο και μαγειρεύει κότσι από αρνάκι στο εστιατόριο του σταθμού.

Στη συνέχεια, με κατεύθυνση προς το Ταχτάκαλε, μας διηγείται ιστορίες από τα μέρη που προσπερνά και καταλήγει σε ένα ξενοδοχείο όπου μαγειρεύει πιλάφι πολίτικο με κεφτεδάκια.

Η βόλτα της συνεχίζεται στο Τοπ Καπί, το παλάτι που ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Αγία Ειρήνη που είναι πλέον μουσείο, την πλατεία Σουλταναχμετ, εκεί που βρισκόταν ο ιππόδρομος της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί. Στο τέλος της βόλτας, η Μαρία μάς κερνά πολίτικο τουρλού.

apotinpolierxomai1