“Η μυθολογία είναι ατελείωτη. Κινεί τη φαντασία των παιδιών και εξηγεί τις σχέσεις, τον κόσμο, τον άνθρωπο, τον έρωτα, τον θεό, τα πάντα. Το θέατρο για παιδιά είναι το καλό θεάτρο, αυτό που απευθύνεται σε όλους” εξηγεί στο περιοδικό ΟΚ! η Σοφία Σπυράτου, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά – μετά το επιτυχημένο ανέβασμα “Θησέας & Αριάνδη στο Νησί των Ταύρων” – αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει μια παράσταση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.

Στο κτίριο της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, όπου πραγματοποιούνται με πυρετώδεις ρυθμούς οι πρόβες, 25 καλλιτέχνες – ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες – ετοιμάζονται να αφηγηθούν τον μύθο του “Τρωικού Πολέμου”

Ο Μάξιμος Μουμούρης υποδύεται τον Έκτορα και σε δύο ρόλους, της θεάς Αφροδίτης και της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλειας ερμηνεύει η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η Δούκισσα Νομικού υποδύεται την Ωραία Ελένη και είναι η παρθενική της επαφή με το θέατρο, ενώ ο Αντίνοος Αλμπάνης ενσαρκώνει τον Πάρη.

Το υπερθέαμα θα ανέβει στο Παλλάς στις 8 Φεβρουαρίου και συμπρωταγωνιστούν ο Νικόλαος Καραγκιαούρης στον ρόλο του θεού Δία και η Μαριάννα Λαγούρου που υποδύεται τρία πρόσωπα, την Ήρα, την Κασσάνδρα και τη Θέτιδα.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες της θεαματικής παραγωγής “Τρωικός Πόλεμος”

[doptg id=”1331″]