Η ζωή, έλεγε ο Αϊνστάιν, είναι σαν να κάνεις ποδήλατο: για να κρατήσεις την ισορροπία σου, πρέπει συνέχεια να κινείσαι. Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, δυο κολλητοί απ’ τη Θεσσαλονίκη που έχουν την κίνηση (και την μετακίνηση) στο DNA τους, είπαν να μην περιοριστούν στο ποδήλατο. Δοκίμασαν ελεύθερη πτώση στην Νέα Γουινέα… Σερφ στην Αυστραλία… Σούμο στην Ιαπωνία… Σαφάρι στην Ζάμπια… Κολύμπι με καρχαρίες στην Νότιο Αφρική… Αλλά και φιλοτέχνηση γκραφίτι στις βραζιλιάνικες φαβέλες… Και χτίσιμο σπιτιών για παιδιά στα βάθη της Αφρικής… Όλα αυτά τα συναρπαστικά που έζησαν στα εκτός πεπατημένης ταξίδια τους στις πέντε ηπείρους μετουσιώθηκαν σε ένα «World Party», μια πρωτόγνωρη για την ελληνική τηλεόραση εκπομπή που κάνει πρεμιέρα στον Alpha.

Ο εξωστρεφής Σάκης – μανιακός του υγιεινού τρόπου ζωής και μέγα πειραχτήρι – και ο μειλίχιος Γιώργος – τατουαζίστας με διεθνείς περγαμηνές και λάτρης των σπορ – ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, δοκιμάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη οτιδήποτε extreme, μα, πάνω απ’ όλα, έρχονται σε ουσιαστική επαφή με τους ντόπιους, την κουλτούρα και τις ιστορίες τους. «Tαξίδεψε όσο πιο ελαφριά μπορείς» μας συμβουλεύουν. «Καλή διάθεση και καλή παρέα είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στον δρόμο. Αυτό που είναι απαραίτητο για ένα World Party, δεν βρίσκεται μέσα σε μια αποσκευή, αλλά στο κεφάλι σου… Το λένε “Ατελείωτη διάθεση για ζωή!”».

Συντονιστείτε, λοιπόν, μαζί τους. Κι αφήστε δυο ορκισμένους λάτρεις του ταξιδιού και της περιπέτειας να σας ταξιδέψουν στις πιο όμορφες και συναρπαστικές γωνιές του πλανήτη, μέσα από μια ταξιδιωτική εκπομπή που δεν είναι απλά… ταξιδιωτική εκπομπή. Είναι μια ολόκληρη κοσμοθεωρία – που κρατάει το ποδήλατο της ζωής πάντα σε κίνηση.

Από τον Μάρτιο στον Alpha.