Ο ταλαντούχος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την προσωπική του ζωή. Ο ίδιος είναι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με τη δημοσιογράφο Εύα Μπίθα, αν και ελάχιστες κοινές φωτογραφίες τους έχουν κυκλοφορήσει στα περιοδικά.

«Η Εύα είναι ένας πολύ διακριτικός άνθρωπος και δεν της αρέσει καθόλου το lifestyle, όπως και εμένα. Δεν θέλησα ποτέ να βγάλω την προσωπική μου ζωή στη δημοσιότητα και ειλικρινά με ενοχλεί η έννοια του lifestyle, γιατί αισθάνομαι ότι είναι εντελώς άλλο επάγγελμα από το δικό μου. Μου φαίνεται τελείως ρηχό να ασχολούμαι με το πόσο βαθύ είναι το μπικίνι της μίας, ή πως πέρασε τις διακοπές της στο νησί των ανέμων. Για να καταλάβεις, στη Μύκονο είχαμε πάει μια φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια με ένα φιλικό  ζευγάρι και πραγματικά φρίκαρα με όλη αυτή την επιδειξιομανία. Μου φαινόταν αδιανόητο που στήνονται μπροστά στους φωτογράφους να βγουν μια φωτογραφία για να της δημοσιεύουν μετά τα περιοδικά», δήλωσε στο περιοδικό OK! ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Είναι αλήθεια ότι η σύζυγός σου προσποιήθηκε ότι είχε χαλάσει το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι της για τη συνέντευξη, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα ξανασυναντηθείτε; «Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια ατυχία με τις μπαταρίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν το έκανε επίτηδες. Απλά, επειδή ξέρω ότι την ενοχλεί, της λέω καμιά φορά: “Με είχε βάλει στο μάτι, όπως βάζουν τα κορίτσια τν Τζορτζ Κλούνει”, γιατί μου αρέσει να την πειράζω”

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά; “Όχι. Και ίσως γι’ αυτό ο Θεός προκάλεσε αυτό το μικρό ατύχημα με τις μπαταρίες γιατί κατάλαβε ότι χρειαζόμασταν και μια δεύτερη ματιά“.

Πέρασε ποτέ κρίση ο γάμος τους; «Ο γάμος μας πέρασε κάποια σκαμπανεβάσματα κατά καιρούς, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι χωρίζουμε. Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά ψύχραιμο ζευγάρι. Αν πραγματικά θέλεις να μείνεις μαζί με τον άνθρωπό σου, και ανέχεσαι πράγματα και φροντίζεις να διορθωθείς. Και τελικά μπορεί να σου κάνει καλό αυτή η άσκηση, γιατί βελτιώνεσαι. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι ο γάμος μου με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα σοφότερο».

Έχουν ζήσει τσακωμούς σαν και αυτούς που βλέπουμε στο θέατρο; «Όχι. Αλλά μπορώ να περιγράψω καβγάδες με τους οποίους γελάμε πολύ, όταν τους θυμόμαστε. Ένα βράδυ ήμασταν στο αυτοκίνητο, τσακωνόμασταν και κάποια στιγμή η Εύα θύμωσε τόσο πολύ που μου είπε: “Σταμάτα να κατέβω”. Πραγματικά, την άφησα στην άκρη του δρόμου, όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα για να πάρει ταξί. Εγώ συνέχισα τη πορεία μου, αλλά λόγω μονοδρόμησης πέρασα μερικά λεπτά αργότερα από το σημείο όπου είχε φτάσει ήδη εκείνη, αν και ήταν πεζή. Μου έκανε νόημα να σταματήσω, αλλά δεν την είδα, παρόλο που πέρασα ουσιαστικά δίπλα της. Μπήκα λοιπόν στο σπίτι μας για να τη δω να έρχεται μια ώρα αργότερα ασθμαίνοντας γιατί είχε κάνει όλη τη διαδρομή με τα πόδια. Η πρώτη της φράση ήταν: “Καλά, δεν με είδες;”».

Τελικά, ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένο γάμου; «Ο γάμος θέλει φροντίδα, χιούμορ και καθημερινή δουλειά. Αν πραγματικά θέλεις να κρατήσεις τον άλλον δίπλα σου, πρέπει να αφουγκράζεσαι τις επιθυμίες του και να προσπαθείς να ικανοποιείς τις ανάγκες του».

valtinos