Η ΕΡΤ πέρασε στην ιστορία, το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου, μετά από μία μαραθώνια τηλεοπτική μετάδοση έως ότου διεκόπη οριστικά η εκπομπή του ζωντανού σήματος των κρατικών καναλιών.

Στις 9 το βράδυ, την παρουσίαση του ζωντανού διακαναλικού έκτακτου προγράμματος της ΕΡΤ ανέλαβε η Έλλη Στάη, η οποία παρουσίασε ένα μέρος των θεμάτων της ημερήσιας επικαιρότητας και εν συνεχεία ασχολήθηκε αποκλειστικά με την αιφνιδιαστική είδηση της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.

Κατά την ολοκλήρωση του δελτίου, μάλιστα, η Έλλη Στάη εμφανώς συγκινημένη όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες,  αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές, παραχωρώντας on air τη θέση της στους συναδέλφους της. Η δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της. Μάλιστα στη μία τα ξημερώματα έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter της: “Το κατέβασμα του διακόπτη δεν λύνει προβλήματα στη Δημοκρατία”.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που ακολούθησε, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες διαρκείας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η απεργία ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Τετάρτης για τους συντάκτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ξεκινάει για τους συντάκτες των εφημερίδων, ενώ δεν γίνεται λόγος για το πότε θα ολοκληρωθεί η απεργία.

 

 

icemax_620_db3c3ba020ed5da6618320f669014008