H Eλένη Μενεγάκη όπως είναι γνωστό λατρεύει την θάλασσα και πέρυσι έκανε μαθήματα προκειμένου να βγάλει δίπλωμα οδήγησης ταχύπλοου σκάφους και απέκτησε το πρώτο της σκάφος, που του έδωσε το όνομα “Λάουρα”, το όνομα της μικρότερης κόρης της.

Λίγες μέρες πριν ωστόσο η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος είχαν μια μεγάλη ατυχία καθώς το σκάφος τους αγνοείται. Σύμφωνα με το περιοδικό HELLO!, oι ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν την περασμένη εβδομάδα την Άνδρο και το λιμάνι της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κάβος που ήταν δεμένη η “Λάουρα”. Το σκάφος λύθηκε και απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα. Όσοι ήταν εκείνη τη στιγμή στην παραλία έβλεπαν το σκάφος να απομακρύνεται, παρασυρόμενο από τους θυελλώδεις άνεμους και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι αυτό. Και παρότι έχουν περάσει αρκετές μέρες, το σκάφος συνεχίζει να αγνοείται.

Η απώλεια του σκάφους, παρότι δεν έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες να βρεθεί, δεν είναι μόνο θέμα υλικής ζημιάς για την Ελένη Μενεγάκη. Της έχει στοιχίσει περισσότερο συναισθηματικά, καθώς οι περσινές βόλτες, τα παιχνίδια και οι βουτιές των παιδιών, οι εξερευνήσεις των πολλών κρυφών κόλπων που κρύβει η Άνδρος, είναι αυτά που σκέφτεται ιδιαίτερα και τα έχει συνδέσει με τη “Λάουρα”.

Όσοι οι έρευνες για την ανεύρεση του σκάφους συνεχίζονται, η Ελένη Μενεγάκη διατηρεί τις ελπίδες της. Και δεν έχει αφήσει να διαφανεί τίποτα στην εκπομπή της.