Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει την ελάχιστα γνωστή νουβέλα του Σάμιουελ Μπέκετ «Μερσιέ και Καμιέ» με τους Άρη Σερβετάλη και Κώστα Φιλίππογλου, σε μια παράσταση- μαραθώνιο, που κρατάει μια ολόκληρη νύχτα, στις 29 Ιουνίου, στο χώρο Η της Πειραιώς 260.
«Ο θεατής όχι μόνο θα μπορεί να φεύγει και να ξαναμπαίνει στη σκηνή, έχει δικαίωμα -μάλιστα ενθαρρύνεται γι’ αυτό- να παίρνει έναν υπνάκο κάθε τόσο για να αναλαμβάνει δυνάμεις. Στο μεταξύ, θα του προσφέρεται και σούπα» λέει ο σκηνοθέτης που «βγήκε» από την περιπέτεια των «Δαιμόνων» του Καρβέλα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.
Ο μεταφραστής του έργου, Άρης Μπερλής, περιγράφει πως: «ο Μερσιέ και ο Καμιέ είναι δυο φίλοι μέσης ηλικίας, ο ένας ψηλός κι ο άλλος χοντρός, οι οποίοι, μετά από πολλές και μακρές διαβουλεύσεις, αποφασίζουν ένα ταξίδι σε αναζήτηση ενός στόχου. Το ταξίδι καταλήγει σε βόλτα, στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο, και διακόπτεται συχνά λόγω βροχής ή κόπωσης, οπότε οι φίλοι μας βρίσκουν καταφύγιο σε μπαρ, πορνεία ή σε χαλάσματα. Περιπλανώμενοι, αλήτες και διανοούμενοι, κυνικοί και κάποτε τρυφεροί, φλυαρούν ή παραμιλούν για εκείνη τη βαθύτατη, πανανθρώπινη, πικρή αίσθηση για τη ζωή και τον κόσμο: μια αίσθηση διάψευσης, ότι αλλιώς μας τα ‘παν, αλλιώς τα περιμέναμε, κι αλλιώς τα βρήκαμε. ‘Αν δεν έχουμε να πούμε τίποτα’, λέει ο Καμιέ, ‘ας μη μιλάμε’. ‘Έχουμε πολλά να πούμε’, λέει ο Μερσιέ. ‘Τότε γιατί δεν τα λέμε;’ λέει ο Καμιέ. ‘Δεν μπορούμε’, λέει ο Μερσιέ. ‘Τότε ας σωπάσουμε’, λέει ο Καμιέ. ‘Προσπαθούμε’, λέει ο Μερσιέ».
Προπώληση: www.greekfestival.gr.