Πρεμιέρα είχε την Παρασκευή 1 Αυγούστου η κωμωδία “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη – που του χάρισε το πρώτο βραβείο, το 405 π.Χ., στα Λήναια- σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και ο φωτογραφικός φακός του govastileto.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα πάντα!
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Φάνης Μουρατίδης, Πάνος Βλάχος, Λαέρτης Μαλκότσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Εβελίνα Παπούλια, Αγορίτσα Οικονόμου και συνολικά και τις δύο βραδιές παρακολουθήθηκε από 20.000 θεατές. Ανάμεσα στους θεατές ο φακός μας εντόπισε και πολλούς επώνυμους που απόλαυσαν την αριστοφανική κωμωδία. Εκεί ήταν οι: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου,  Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μίνως Θεοχάρης, Δημήτρης Μακαλιάς, Άντζελα Γκερέκου, Εύα Νάθενα, Σάσα Σταμάτη, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης με τον γιο του, Χριστίνα Κοντοβά, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Κυρίτσης, Έλενα Ακρίτα και άλλοι.
Δείτε φωτογραφίες:
[doptg id=”1701″]
Λίγα λόγια για το έργο: Τι μπορεί να σώσει την πόλη; Η ορμή του νεωτερικού ή το μεγαλείο του παρελθόντος; Ο Ευριπίδης ή ο Αισχύλος; Ο ρεαλισμός ή το υπερφυσικό; Το αριστοφανικό δίλημμα των Βατράχων αναδεικνύεται στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται την κρισιμότητα της τέχνης σε εποχές μεταβατικές, όπως η δική μας. Η δύναμη της τέχνης, η “απορία” της σύγχρονης κριτικής, το θέατρο ως καλλιτεχνική και πολιτική πράξη αποτελούν στοιχεία μιας παράστασης που ερευνά τη νέα θεατρική φόρμα και αναζητεί την αξία του ποιητικού λόγου, καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του αριστοφανικού ερωτήματος.

Πρόγραμμα περιοδείας

9 Αυγούστου: Κηποθέατρο Δήμου Αλεξανδρούπολης

12 Αυγούστου:: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

18 – 19 Αυγούστου: Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο

21 Αυγούστου: Αμαλιάδα, Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας

27 Αυγούστου: Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

29 Αυγούστου: Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου Ν.Μάκρης

31 Αυγούστου: Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο

3 Σεπτεμβρίου: Κηποθέατρο Παπάγου

5 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» Ηλιούπολη

7 Σεπτεμβρίου: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

10 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης

12 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Πέτρας Σκηνή «Μ. Βολανάκη»

14 Σεπτεμβρίου: Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

17 Σεπτεμβρίου: Θέατρο «Αλέξης Μινωτής».​