Είναι 20 χρόνια στον χώρο της μόδας, ίσως η σημαντικότερη Ελληνίδα top model, και το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αναρίθμητες επιτυχίες – κυρίως στο εξωτερικό. Η Βίκυ Καγιά, στα 35 της πια, είναι πιο ήρεμη, πιο κατασταλαγμένη και, ίσως, πιο ολοκληρωμένη από κάθε άλλη στιγμή της – και στην προσωπική της ζωή, αλλά και στην επαγγελματική. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town της Κύπρου παραδέχεται ότι θαυμάζει τον Ηλία Κρασσά και είναι έτοιμη για έναν δέυτερο γάμο.

Ωστόσο, θα προχωρούσες και σε δεύτερο γάμο ή αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά πια για σένα; “Βεβαίως και θα παντρευόμουν ξανά, για δεύτερη φορά στη ζωή μου. Άκουσε, το ότι μπορεί να απέτυχε ο πρώτος μου γάμος, δεν σημαίνει ότι δεν θα το επιχειρήσω ξανά με τον κατάλληλο άνθρωπο. Στη ζωή κάποια πράγματα χαλάνε, για να φτιάξουν κάποια άλλα. Τα λάθη μάς διδάσκουν πολλά, αλλά δεν θα παντρευόμουν επειδή «έτσι πρέπει», αλλά επειδή θα το ήθελα”.

Ο σύντροφός σου, Ηλίας Κρασσάς, θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σύζυγός σου;“Με τον Ηλία έχω μία ήρεμη και ισορροπημένη σχέση, ζω όμορφα. Τον γάμο, γενικότερα, τον θεωρώ ως μία φυσική εξέλιξη οποιασδήποτε πετυχημένης σχέσης. Αυτό είναι ο γάμος: η συνέχεια, η επισφράγιση, αν θες, κάποιων πραγμάτων. Δεν είναι νόμος”.

Φαίνεσαι πολύ δυνατός άνθρωπος, αυτόνομη, είσαι αυτοδημιούργητη, ανεξάρτητη… Τι σου προσφέρει μία σχέση; “Μέσα σε μία σχέση είμαι πολύ διαφορετική. Όλοι χρειαζόμαστε τις σχέσεις, ακόμα και οι πιο δυνατοί άνθρωποι. Χρειάζομαι τη συντροφικότητα, μία αγκαλιά τρυφερή, δύο γλυκά λόγια, θέλω υποστήριξη, προσοχή, δοτικότητα. Στη δουλειά μου είμαι σκυλί, αλλά μέσα στο σπίτι μου είμαι εντελώς παιδί. Θέλω φροντίδα και τρυφερότητα – και ο Ηλίας μου τα δίνει όλα αυτά. Το σωστό σε μία σχέση είναι να είναι ο άλλος ισότιμός σου. Να έχει κουραστεί, να έχει κοπιάσει, να έχει χτίσει πράγματα για να τον εκτιμήσεις και να σε εκτιμήσει”.

Όλα αυτά σε κέρδισαν στον Ηλία; “Ναι! Και το γεγονός ότι είναι πολύ άξιος άνθρωπος, τρυφερός, αυτοδημιούργητος, πανέξυπνος και, κάθε μέρα, με κάνει να τον εκτιμώ όλο και πιο πολύ. Ξυπνάω κάθε πρωί, τον κοιτάζω και τον θαυμάζω! Είναι από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζω και εργάζονται τόσο σκληρά”.

Επίσης, έχεις πετύχει κάτι πολύ δύσκολο: το να καταφέρεις να έχεις πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά του Ηλία. Αυτό πώς έγινε; “Μα, είναι αξιολάτρευτα παιδιά! Γενικά, λατρεύω τα παιδάκια. Και έχω τέσσερα βαφτιστήρια που τα υπεραγαπώ! Μαθαίνω από τα παιδιά, τα εκτιμώ, τα σέβομαι και κάθε φορά που είμαι κοντά τους, γίνομαι κι εγώ παιδί. Όποτε βλέπω τα παιδιά του Ηλία, κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και αυτό με ξεκουράζει, ξεφεύγει το μυαλό από τις σκοτούρες, την καθημερινότητα, τα λογιστικά της σχολής κλπ. Τους διαβάζω παραμύθια, παίζουμε, μου φτιάχνουν την ψυχή μου. Μόνο χαρά μου δίνουν τα παιδιά του Ηλία”.