Η Ζέτα Δούκα μίλησε για την προσωπική της ζωή, για το ενδεχόμενο υιοθεσίας ή απόκτησης ενός παιδιού αλλά και για τον ρόλο της στη νέα σειρά του Mega, «Μοντέρνα Οικογένεια», κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην πρωινή εκπομπή του καναλιού.

Στην ερώτηση της Τζένης Μπαλατσινού, γιατί -όπως είχε πει η ίδια- προτιμάει να υιοθετήσει παρά να αποκτήσει ένα δικό της παιδί, η γνωστή ηθοποιός ξεκαθάρισε: «Δεν είπα ποτέ ότι αποκλείω το ενδεχόμενο να αποκτήσω βιολογικό παιδί και ότι θέλω οπωσδήποτε να υιοθετήσω. Έχω πει ότι η υιοθεσία, πέρα από τη χαρά της μητρότητας που σου δίνει, είναι και μια πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς. […] Αυτό που είχα πει σχετικά με την απόκτηση βιολογικού παιδιού είναι ότι, ναι μεν είναι δικαίωμα καθενός να αποκτήσει αλλά έχει και την υποχρέωση ο γονιός να ψάξει πέντε πράγματα μέσα του και να δει γιατί πραγματικά θέλει να κάνει παιδί. Και να πάρει μια απόφαση, ίσως την πιο σημαντική στη ζωή του. Για μένα, το παιδί δεν είναι “προϊόν” κοινωνικής επιβολής ή επειδή το θέλουν οι γονείς σου ή επειδή θέλεις εσύ να δεις τη “συνέχειά” σου», ενώ για το αν ήταν κοντά στο να βρει έναν σύντροφο με τον οποίο θέλησε να κάνει παιδί, είπε: «Θα ήθελα με τον άνθρωπο που θα κάνω το παιδί του, να νιώσω ότι θα είναι καλός πατέρας. Υπήρχαν άνθρωποι που πίστευα ότι θα μπορούσαν, αλλά δεν φτάσαμε μέχρι εκείνο το σημείο».

Σχετικά με τη διατροφή που ακολουθεί αλλά και τα λάθη που έκανε στο παρελθόν σε αυτό το κομμάτι, αποκάλυψε: «Έχω κάνει διάφορα πειράματα με τη διατροφή μου στο παρελθόν, ήμουν άρρωστη. Αυτό, το μόνο που μου έχει αφήσει, είναι αναιμία. Αν δεν φάω κόκκινο κρέας τουλάχιστον μια-δυο φορές την εβδομάδα, δεν είμαι καλά», συνεχίζοντας: «Για πολλά χρόνια είχα αποκλείσει το κρέας από τη διατροφή μου. Έτρωγα μόνο ψάρι, αραιά και που, αλλά κόκκινο κρέας ποτέ. Μιλάμε για πολλά χρόνια, δέκα- δώδεκα. Κάποια στιγμή έκανα εξετάσεις αίματος και ήταν… τι να σου πω! Θα έλεγες “αυτήν άστην να πεθάνει”. Και μου είπε ο γιατρός ότι έπρεπε να φάω κρέας».

Δείτε το βίντεο:


Τι ήταν, όμως, αυτό που την «τράβηξε» στους κατά καιρούς συντρόφους της; «Ήταν το μυαλό, ο τρόπος που σκέφτονταν κι έβλεπαν τον κόσμο, η ψυχή τους, το συναίσθημά τους, το πώς φέρονται στο περιβάλλον τους… Για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πώς φέρεται κάποιος στους γύρω του. Αν είναι του στυλ “εγώ κι όχι άλλος, δοξάστε με”, τι να πω… μου “πέφτει”!», απάντησε η Ζέτα Δούκα, ενώ για τον ρόλο που παίζει το σεξ στις σχέσεις είπε: «Η ερωτική ζωή, όταν υπάρχει ένα μυαλό και μια ψυχή που θέλει να δώσει, είναι σε καλύτερο δρόμο».

Δείτε το βίντεο: