Ταξιδέψαμε στη Κρήτη. Γευτήκαμε τις ιδιαίτερες γεύσεις μιας λεβέντικης Ελλάδας. Καθώς το νησί απομακρύνεται, μια γλυκειά νοσταλγία βαραίνει τα βλέφαρα και κλείνουν, όπως κλείνει και ο Α΄κύκλος ταξιδέματος στις γεύσεις. Ταυτόχρονα ανοίγει ο Β΄κύκλος.

Η Όστρια μας ανεβάζει στις Κυκλάδες. Σαλπάρουμε για ένα γλυκό πατατάτο από την Αμοργό, για ένα ρόστο κατσικάκι από τη Νάξο. Μία ρεβυθάδα από τη Σίφνο και ντοματοκεφτέδες ξακουστούς Σαντορινιούς κατά το λιόγερμα, δίπλα στο ηφαίστειο με μία Volkan black .

Χαράματα με πρωινό δυο φέτες λούτζα, ζεστό ψωμάκι και κοπανιστή από τη Τήνο και το δεκατιανό με Μυκονιάτικο λουκάνικο και Παριανή μυζήθρα. Έτσι να δούμε το βραδάκι μια Μαγιάτικη πανσέληνο θαλασσινή, για να μας βρει το καλοκαίρι στο Αιγαίο μεθυσμένους από Ελλάδα.

Ξεκίνημα Β‘ κύκλου με ανοιξιάτικη διάθεση από τις Κυκλάδες!

Εμείς στο Belle Amie ορμώμενοι πάντα από μια ασίγαστη επιθυμία για ανανέωση και δημιουργικότητα ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα φέρνουμε αγαπημένες γεύσεις από κάθε γωνιά της νησιωτικής, πεδινής και ορεινής χώρας και σας τις προσφέρουμε μέσα από εποπτεία του chef Χρήστου Τζιέρα ως προς τον σεβασμό της ακρίβειας και της αυθεντικότητας των συνταγών, σε εποχικούς κύκλους ανά περιοχή. Με ξεχωριστούς συνδυασμούς γεύσεων εμπνευσμένους από την πλούσια ελληνική παράδοση με αγνά ντόπια υλικά και διαλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς προμηθευτές απ’ όλες τις γωνίες της Ελλάδας υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Προσπάθειά μας με το γαστρονομικό τούτο εγχείρημα είναι να δημιουργήσουμε εικόνες και ακούσματα ώστε να ταξιδέψουμε, όπως πάντα άλλωστε, παρέα. Αρχικά θα έχουμε έξι (6) μηνιαίους κύκλους περιοχών μέχρι το Φθινόπωρο.

Κρήτη – Κυκλάδες – Δωδεκάνησα – Νησιά Ιονίου – Πελοπόννησος – Μικρά Ασία.

Belle Amie
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς.
Τηλ.: 2104175740

Δείτε μερικά από τα υπέροχα πιάτα:

_DSC9328

_DSC9365

_DSC9468

_DSC9429