Γεώργιο Αλέξανδρο Λουδοβίκο αποφάσισε το Παλάτι να ονομάσει τον νεογέννητο διάδοχο.  Το όνομα του βασιλικού μωρού ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι του Κένσινγκτον, την κατοικία δηλαδή του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, όπως είναι οι επίσημοι τίτλοι του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Ο πρωτότοκος όμως, που κάποια στιγμή στο μέλλον, εάν όλα πάνε καλά γι’ αυτόν, θα γίνει ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας καθώς είναι τρίτος στη διαδοχή για τον θρόνο, φέρει και αυτός επίσημο τίτλο πέραν του ονόματός του. Ο βασιλικός του τίτλος είναι: «Αυτού υψηλότητα πρίγκιπας Γεώργιος του Κέιμπριτζ».

Η εξέλιξη αυτή, πέρα του γεγονότος ότι χαροποιεί ιδιαίτερα όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον συμβολισμό που έχει το όνομα Γεώργιος στη Βρετανία (ο Αγιος Γεώργιος είναι ο πολιούχος της Αγγλίας και οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου ως σύμβολό τους από την εποχή ακόμη των Σταυροφοριών), έφερε και τα αναμενόμενα κέρδη στους μπουκμέικερ και τους παίκτες, καθώς το όνομα Γεώργιος ήταν ένα από τα φαβορί. Ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ονομαζόταν κι αυτός Γεώργιος.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του ονόματος του βασιλικού μωρού, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε μεταβεί στο ανάκτορο του Κένσινγκτον για να δει από κοντά το δισέγγονό της και κατά την αναχώρησή της, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, δήλωσε ότι είναι ένα «μεγαλόσωμο αγόρι» το οποίο είναι «ιδιαίτερο και ξεχωριστό».