Ο σπουδαίος Γιάννης Πάριος μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ weekly, λίγο μετά την έναρξη των θριαμβικών εμφανίσεών του στο Pantheon Theater.

Είστε χορτασμένος, καλλιτεχνικά πλούσιος. Πώς ανανεώνεστε μουσικά; 

Αυτά τα «πλούτη» δεν τα κράτησα ποτέ για μένα, τα χάριζα. Γι’ αυτό και έμενα φτωχός. Αλλά μου τα επέστρεφε ο κόσμος. Πάντα έδινα την ψυχή μου και ποτέ δεν προσποιήθηκα. Έτσι ανανεώνομαι.

Παρόλο που ζήσατε εποχές που τα ναρκωτικά αποτελούσαν μέρος της ζωής και της έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών; 

Στάθηκα τυχερός και δεν έζησα με ναρκωτικά. Σε αυτό παίζουν ρόλο ο χαρακτήρας και η παιδεία μου. Ευτυχώς έχω διαβάσει και «μισή» βιβλιοθήκη. Από Νίκο Καζαντζάκη και Μενέλαο Λουντέμη μέχρι και Μαρξ στα νιάτα μου, γιατί ήταν μόδα στην εποχή μας. Αμπέχονο μόνο δεν έβαλα!

Πέρυσι πραγματοποιήσατε ένα ακόμα μεγάλο σας όνειρο ερμηνεύοντας το έργο του Τσιτσάνη σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Δυστυχώς με τον Βασίλη Τσιτσάνη είχαμε ανταλλάξει μόνο ένα «χαίρω πολύ». Αλλά λίγο πριν πεθάνει άφησε παρακαταθήκη στο παιδί του να πω τα τραγούδια του. Και ευχαριστώ για πρώτη φορά δημόσια το γιο του, τον Κώστα, που δεν το ξέχασε. Είναι πολύ καλό παιδί, σεβάστηκε τον πατέρα και το έργο του χωρίς να επαίρεται. Γιατί είναι σπουδαίο να είσαι γιος του Τσιτσάνη.

Ποιο λάθος, σας έκανε καλύτερο άνθρωπο;

Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω! Τα περισσότερα τα έκανα εν αγνοία μου. Πάντα όμως ζητούσα συγγνώμη, δεν ντρεπόμουν.

Παρόλο που έχετε παραδεχτεί τα λάθη σας, ακόμα και με τις γυναίκες της ζωής σας, διατηρείτε άριστες σχέσεις και με τις δύο πρώην συζύγους σας και μητέρες των παιδιών σας. Πώς το καταφέρατε; 

Δεν τσακώθηκα ποτέ, δεν ανταλλάξαμε ποτέ άσχημες εκφράσεις με τις συζύγους μου. Έλεγα «φεύγω, αλλά θα είμαι εδώ για ό,τι με χρειαστείς». Πήγαινα να πάρω τσιγάρα και δεν γυρνούσα ποτέ.

Κατά βάθος είστε καταθλιπτική φύση; 

Εδώ κάνετε λάθος. Δεν είμαι καταθλιπτικός, δεν υπήρξα ποτέ, είμαι απλά ρεαλιστής. Δεν θέλω να παιδεύω έναν άνθρωπο, δεν θέλω να παίζω με τα συναισθήματα καμιάς γυναίκας που θα είναι μαζί μου, γιατί το θεωρώ ντροπή. Δεν θα παραστήσω τον εραστή στην ηλικία μου! Υπήρξα πάντα τίμιος στον έρωτα, γι’ αυτό χώριζα.