Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Θεοφάνους, απολαμβάνει με την ψυχή του, τον νέο του ρόλο ως κριτής στο «J2US».

Πότε μπήκε η μουσική στη ζωή σας; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σας ενέπνευσε για να ακολουθήσετε αυτή την καριέρα;

Με τη μουσική ασχολούμαι από πάρα πολύ μικρός, από τα χρόνια του νηπιαγωγείου στη Λάρνακα. Η οικογένειά μου, αν και ήταν οικονομικά στριμωγμένη, θυμάμαι ότι ήταν πάντα υποστηρικτική και θετική σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που να με ενέπνευσε να γίνω μουσικός. Ήταν καθαρά προσωπική μου απόφαση.

Στην καρδιά του κόσμου πάντως εσείς έχετε ταυτιστεί πολύ με τον Αντώνη Ρέμο. Πολύς κόσμος περιμένει πώς και πώς να συνεργαστείτε ξανά.

Θα γίνει και αυτό! Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε ένα διπλό album από τη συναυλία μας στο Ηρώδειο το 2008, που περιλαμβάνει αρκετά καινούργια τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα που είπε μοναδικά ο Αντώνης. Είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης, πέρα από αγαπημένος φίλος. Έχουμε κάνει μαζί τρεις πολύ όμορφους δίσκους και θα επιθυμούσα η επόμενή μας μουσική συνάντηση να έχει και εκείνη ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Στα δικά σας εκπαιδευμένα αυτιά τραγουδιστές που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια τείνοντας να γίνουν μόδα, όπως η Πάολα και Παντελής Παντελίδης, πώς ακούγονται;

Επιμένω στη θέση που έχω και για τους δύο. Η Πάολα έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο στη φωνή και ο Παντελής Παντελίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός τραγουδοποιός. Τι σημαίνει μόδα; Μόδα ήταν και ο Ρέμος πριν από 20 χρόνια. Στο ξεκίνημά του ένας καλλιτέχνης σίγουρα συνδέεται με το τραγούδι που συστήνεται αλλά στη συνέχεια οι επιλογές του, το ήθος και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την καριέρα του είναι τα στοιχεία που θα υποδείξουν πόσα χρόνια θα μείνει στο χώρο.

Ας έρθουμε στο σήμερα και στη συμμετοχή σας ως κριτής στο «Just The 2 Of Us»; Διασκεδάζετε με αυτή την καινούργια εμπειρία;

Μου αρέσει πάρα πολύ! Ναι, το απολαμβάνω και το διασκεδάζω πολύ.

Η χημεία σας με τη Ρούλα Κορομηλά και τον Δημήτρη Αρβανίτη ταίριαξε αμέσως;

Νομίζω ότι όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερη. Είναι πολύ δύσκολο να δεθείς ξαφνικά. Εμείς μέσα σε 24 ώρες πέσαμε στα βαθιά. Ακόμα και με τη Ρούλα που γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια είναι αλλιώς να βρισκόμαστε μαζί σε ένα πλατό ως μέλη μιας επιτροπής. Και ο Δημήτρης μου αρέσει όμως πάρα πολύ! Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος με ήθος και πάρα πολύ ωραίο λόγο.

Γίνεται πολύς λόγος για τα τεχνικά λάθη του «J2US». Πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα μιλούν για ένα πρόχειρο αποτέλεσμα.

Σε τέτοιου είδους παραγωγές υπάρχουν πάντα τεχνικά προβλήματα. Μην ξεχνάμε είναι ένα ζωντανό  πρόγραμμα. Και στο «X- Factor» που συμμετείχα θυμάμαι υπήρχαν διάφορα προβλήματα αλλά μπορεί να μη φαίνονταν γιατί υπήρχαν τα μέσα και καλύπτονταν άμεσα. Πλέον το κόστος παραγωγής ενός ψυχαγωγικού σόου δεν είναι τόσο υψηλό όπως πριν λίγα χρόνια με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνονται κάποια λάθη. Όμως νιώθω ότι σε κάθε live το «J2US» εξελίσσεται και τεχνικά.