Έναν χρόνο αφότου έγιναν γονείς, ο Γιώργος Μανίκας και η Έλλη Γελεβεσάκη φωτογραφίζονται για πρώτη φορά μαζί με το γιο τους στο περιοδικό ΥΟU μιλώντας για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή τους το παιδί, για το διπλό Μυστήριο που θα κάνουν το καλοκαίρι και για τη μεγάλη περιπέτεια που έζησαν στον τοκετό.

Είναι ένα πολύ όμορφο ζευγάρι και απόλυτα ταιριαστό, δεν χωρά καμία αμφιβολία επ’ αυτού τουλάχιστον έτσι όπως εγώ τους βλέπω απέναντί μου να κοιτάζει με αγάπη και τρυφερότητα ο ένας τον άλλον και να μοιράζονται με τα βλέμματά τους τη μεγάλη ευτυχία που νιώθουν για την οικογένειά τους και τον μονάκριβο γιο τους που συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες έναν χρόνο παρουσίας στη ζωή τους.

Tι αλλαγές έφερε στη ζωή σας η γέννηση του γιου σας; Στερηθήκατε κάποια πράγματα, την ελευθερία σας, για παράδειγμα;

Γιώργος: Εμένα μου έφερε χαρά, ευτυχία, μου έδωσε δύναμη. Δεν στερήθηκα κάτι με την έννοια ότι συνεχίζω τη δουλειά μου κανονικά. Τώρα αν κοιμάμαι λιγότερο τα βράδια ή αν δεν έχω ή όχι χρόνο για να πάω σινεμά ή σε ένα εστιατόριο, δεν θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που στερούμαι. Μου δίνει τόσο μεγάλη χαρά ο χρόνος που περνάω με το παιδί μου, που δεν θεωρώ τίποτα από αυτά που ανέφερες ως στέρηση. Άλλωστε βγαίνουμε βόλτες με τον μπέμπη και πραγματικά δεν μας λείπει ούτε η έξοδος ούτε η διασκέδαση. Το να βγεις με την σύντροφό σου ή να έχεις προσωπικό χρόνο το βολεύεις. Έχουμε και τη βοήθεια των γιαγιάδων αν θέλουμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Βέβαια προτιμάμε να είμαστε όσο πιο πολύ γίνεται με το παιδί, να το βλέπουμε να μεγαλώνει, στιγμές μοναδικές που δεν τις ξαναζείς.

Έλλη: Σε μια γυναίκα η γέννηση ενός παιδιού δεν αλλάζει μόνο τη ζωή της αλλά και τον χαρακτήρα της. Έτσι κι εγώ από κορίτσι έγινα γυναίκα, μάνα και έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου και τις υποχρεώσεις μου σοβαρά και υπεύθυνα σε αυτόν το νέο μου ρόλο.

Ποιος το κακομαθαίνει περισσότερο;

Ε: Εγώ δεν του χαλάω χατίρι με τίποτα. Σκέψου ότι θα έπρεπε να σταματήσω να θηλάζω και συνεχίζω και το κάνω γιατί το θέλει ο μικρός. Επίσης, δεν μπορώ να του πω «μη». Κοινώς με κάνει ό,τι θέλει!

Έλλη πόσα κιλά πήρες στην εγκυμοσύνη και πόσο χρόνο έκανες να τα χάσεις; Έκανες κάποια δίαιτα;

Πήρα 17 κιλά και τα έχασα μέσα σε ένα εξάμηνο. Και όχι με δίαιτα, έχω να σου πω, αλλά λόγω των ρυθμών με το μωρό. Λόγω άγχους, λόγω άγνοιας στην αρχή, αφού ήμουν νέα μαμά, έτρεχα να προλάβω τις αλλαγές στη ζωή μου και ξεχνούσα τον εαυτό μου. Επίσης, λόγω του θηλασμού έπρεπε να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη διατροφή, χωρίς λιπαρά και αλκοόλ. Έτσι έτρωγα πολλές σούπες, λαχανικά, φρούτα και έπινα πολύ γάλα. Αυτό το υγιεινό διαιτολόγιο με βοήθησε να ξεφουσκώσω γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Σε ποιον μοιάζει περισσότερο ο μικρός;

Γ: Νομίζω και στους δύο. Έχει τα μάτια μου και τα χρώματά μου και μοιάζει στην Έλλη πιο πολύ στο στόμα.

Ε: Είναι ίδιος ο πατέρας του, δεν το βλέπεις; Είναι ξεκάθαρο!

Τι έχει αλλάξει στη μεταξύ σας σχέση μετά τη γέννηση του μωρού;

Γ: Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για τους εαυτούς μας αλλά φροντίζουμε αυτόν που έχουμε να τον διαθέτουμε ο ένας στον άλλον όσο πιο ποιοτικά γίνεται.

Ε: Ένα παιδί φέρνει πάντα μια αλλαγή στη σχέση. Για μένα είναι σαν να ξαναγνωρίζεις τον άντρα σου. Και σου παίρνει λίγο καιρό μέχρι να τα ξαναβρείτε, γιατί στην εγκυμοσύνη το ερωτικό στοιχείο χάνεται. Εκείνος σε βλέπει σαν μητέρα, όχι σαν ερωμένη. Όταν θηλάζεις δεν του βγάζεις σε καμία περίπτωση το ερωτικό στοιχείο. Εκεί η γυναίκα οφείλει να προσέξει πολύ, να μην χάσει τον ερωτισμό και τη θηλυκότητά της, να είναι στα μάτια του και ερωμένη και σύζυγος. Μας πήρε λίγο χρόνο να βρούμε τις ισορροπίες στην ερωτική μας ζωή, ομολογώ!

manikasfamily1

manikasfamily2

manikasfamily3