Έχοντας μεγαλώσει με τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς μέσα στο σπίτι, η κόρη της Ζωής Λάσκαρης και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εξηγεί στο περιοδικό ΟΚ! πώς βλέπει το star system σήμερα.

«Δεν το λέω ψωνίστηκα, αλλά μεγάλωσα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο σπίτι μας με την Τζένη Καρέζη, τον Μινωτή. Αυτή ήταν η καθημερινότητα μου. Δεν υπήρχαν τηλεοράσεις. Δεν υπήρχαν φωτογράφοι παντού! Ούτε Instagram για να λες που είσαι και τι κάνεις. Εγώ δεν έχω twitter ούτε Facebook. Γιατί να δημοσιοποιήσω πού είμαι; Ο ‘Έλληνας περνάει δύσκολα και δεν τον ενδιαφέρει».

Όσο για το πότε κατάλαβε ότι δε ζει σε μια συνηθισμένη οικογένεια είπε: «Από πολύ μικρή. Η μητέρα μου με έπαιρνε από μωρό παντού μαζί της. Έχω μεγαλώσει στα καμαρίνια. Ήμουν πάντα δίπλα της, στο θέατρο, σε ότι έκανε στην τηλεόραση ήμουν εκεί. Την τελευταία μέρα στις παραστάσεις της όπου συνήθιζαν να κάνουν πλάκες φορούσα τα ρούχα και τα τακούνια της με έβαφε ο Αχιλλέας Χαρίτος κι έβγαινα κρυφά στη σκηνή. Με έβλεπε η μαμά μου ενώ έπαιζε και πάθαινε σοκ!»