Άρχισε η δεύτερη εβδομάδα της δίκης του Oscar Pistorius στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, με τον συνήγορο υπεράσπισης να «παίζει» με τις λέξεις και να κάνει… επίθεση στους μάρτυρες.

Σειρά είχε αυτή τη φορά ο φύλακας Pieter Baba, ο οποίος κατέθεσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Oscar Pistorius την βραδιά της δολοφονίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Pistorius απάντησε: «Όλα είναι καλά» ή «Όλα είναι οκ».

Κι εκεί παρενέβη ο συνήγορος υπεράσπισης, Barry Roux, ο οποίος είπε στον μάρτυρα ότι η πραγματική απάντηση του πελάτη του ήταν «Eίμαι καλά».

Ο μάρτυρας απάντησε ότι «Ό,τι είπα στο δικαστήριο είναι η αλήθεια» και συμπλήρωσε ότι εκείνο το βράδυ, άκουσε τον Oscar Pistorius να κλαίει και έτσι κατάλαβε ότι κάτι συνέβη.

Στη συνέχεια κατέθεσε ότι έσπευσε στο σπίτι του Pistorius και τον είδε να κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας την Reeva Steenkamp.

«Ήμουν τόσο σοκαρισμένος, που σταμάτησα να σκέφτομαι για μερικές στιγμές».

Η δίκη συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον αφού οι καταθέσεις των μαρτύρων «καίνε» τον Oscar Pistorius και καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του, ότι δολοφόνησε την σύντροφό του κατά λάθος, αφού νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης.

Βέβαια, είναι νωρίς για συμπεράσματα, αφού ακολουθούν και άλλες μαρτυρίες.