Για 12η ημέρα συνεχίστηκε στην Πρετόρια η δίκη του Παραολυμπικονίκη Oscar Pistorius για την δολοφονία της συντρόφου Reeva Steenkamp τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου του 2013.

Η υπεράσπιση του Oscar Pistorius εξέτασε για δεύτερη ημέρα, ως μάρτυρα τον φωτογράφο της αστυνομίας, Bennie Van Staden, και ισχυρίστηκε ότι το χρονοδιάγραμμα των φωτογραφιών είναι ασαφές και μπερδεμένο.

Ζήτησε από τον φωτογράφο λεπτομέρειες σχετικά με το που και πώς τράβηξε τις φωτογραφίες καθώς και τι ακριβώς μετακίνησε εκείνος μέσα στο σπίτι του Pistorius.

Ο μάρτυρας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς για ασάφεια, καταθέτοντας ότι αυτό δεν ισχύει αφού σε κάθε φωτογραφία είναι τυπωμένη τόσο η ώρα της λήψης όσο και η ημερομηνία!

Ο φωτογράφος βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος στις 04:50 ( τοπική ώρα) και τράβηξε αρχικά τον κατηγορούμενο Oscar Pistorius και την σορό της Reeva Steenkamp. Στη συνέχεια φωτογράφισε το ρόπαλο του κρίκετ, με το οποίο ο Oscar Pistorius άνοιξε την πόρτα του μπάνιου, τις πετσέτες που ήταν ποτισμένες με το αίμα της Reeva  καθώς και τα δύο κινητά!

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, φωτογράφισε και τον κατηγορούμενο στο γκαράζ του σπιτιού του, ο οποίος φορούσε ένα σορτς γεμάτο αίματα!

Η υπεράσπιση, η οποία ακολουθεί μια σκληρή τακτική και προσπαθεί να διαψεύσει όλους τους μάρτυρες, ζήτησε από τον φωτογράφο της αστυνομία να προσκομίσει το cd με τις πρωτότυπες φωτογραφίες. Αυτός ήταν και ο λόγος, που η δίκη καθυστέρησε κατά μια ώρα!

Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες «καίνε» τον Pistorius και καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του, ότι πυροβόλησε νομίζοντας ότι μέσα στο μπάνιο υπήρχε διαρρήκτης. Ο ακριβοπληρωμένος του συνήγορος, πάντως, κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για να αθωωθεί ο πελάτης του…