Ο Πάνος Καλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό μίλησε για την πρόσφατη περιπέτειά του, που κατέληξε στη σύλληψή του,  τη σχέση του με τον Χρήστο Χολίδη και την οικογένειά του.

Ο γνωστός τραγουδιστής παραδέχτηκε στο «ΕΓΩ! Weekly»: «Έχω επιλέξει διαφορετική πορεία από άλλους συναδέλφους μου. Δεν θέλω τη λάμψη που έχουν κάποιοι τραγουδιστές, γιατί πολύ απλά δεν μου ταιριάζει. Δεν νομίζω ότι παριστάνουν τις βεντέτες, όπως λέτε. Έτσι είναι ο χαρακτήρας τους. Είναι σταρ, κρατούν μια απόσταση από τον κόσμο. Δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος» και συμπλήρωσε: «Είμαι αντιστάρ. Δεν θέλω να ζω στη χλιδή. Μου αρέσει που και στην Αθήνα συνεχίζω να ζω όπως ακριβώς στο χωριό μου, στη Δράμα. Απλά, οικογενειακά».

Σχετικά τώρα με την πρόσφατη σύλληψή του, ο Πάνος Καλίδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν τόσο δύσκολη στιγμή, όπως ενδεχομένως φαντάζεστε. Έζησα κάτι που έχουν περάσει χιλιάδες άνθρωποι.Ήμουν απόλυτα ψύχραιμος. Ήμουν μαζί με δυο φίλους μου. Ήξερα τι θα αντιμετώπιζα, ποιες θα ήταν οι συνέπειες και γι’ αυτό δεν αντέδρασα καθόλου. Εξάλλου, τον τελευταίο καρό τα σκαλιά της Ευελπίδων είναι πολύ της μόδας, τόσοι πολιτικοί τα ανεβαίνουν».

Τελικά υπήρξε κόντρα με τον Χρήστο Χολίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε τη φετινή σεζόν μεν, αλλά δεν συνέχισαν τις εμφανίσεις τους μαζί στη Θεσσαλονίκη; Ο Πάνος Καλίδης ξεκαθάρισε: «Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Χρήστο και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμφέροντα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε. Τι να πω; Στην Ελλάδα όποιος θέλει παίρνει ένα χαρτί και ένα στυλό και γράφει ό,τι του αρέσει».

Τέλος, για την οικογένειά του, εξομολογήθηκε: «Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να κάνω οικογένεια. Όσον αφορά τα τρία παιδιά, προέκυψαν και το χαίρομαι πολύ».