Τους τελευταίους δυο μήνες ο Λευτέρης Γιοβανίδης έγινε επίκεντρο σχολίων όχι για τη δουλειά του, αφού είναι σκηνοθέτης, αλλά για το ότι είναι ο μόνιμος συνοδός της Δήμητρας Ματσούκα! Ο ίδιος δηλώνει ξαφνιασμένος που τα έντυπα ασχολήθηκαν με την προσωπική του ζωή. Βέβαια, μπορεί να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η δημοσιότητα, αλλά δεν αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και να… ανακοινώσει εμμέσως πλην σαφώς ότι ετοιμάζει συνεργασία μαζί της, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα τι είδους σχέση έχουν οι δυο τους.

«Εγώ δεν ζω τη ζωή για να τη δημοσιοποιώ. Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μαθαίνω ό,τι γράφεται από φίλους, αλλά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία γιατί γράφονται περισσότερο ανακρίβειες. Με τη ∆ήμητρα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε κοινά θεατρικά ενδιαφέροντα και με ενδιαφέρει η γνώμη της. Από την άλλη, είναι μια εποχή δύσκολη, που πρέπει οι καλλιτέχνες να ενώνουμε τις δυνάμεις μας θέτοντας κοινούς στόχους. Γι’ αυτό και σκεφτόμαστε του χρόνου να συνεργαστούμε. Της έχω προτείνει να πρωταγωνιστήσει σε ένα κλασικό κείμενο που θέλω να σκηνοθετήσω. Είναι μια ηθοποιός που εκτιμώ ιδιαίτερα. Όλα τα άλλα είναι απλώς δημοσιεύματα…».

Αν ψάχνετε την απάντηση σχετικά με το αν γίνεται ένας άντρας να μη βλέπει την ηθοποιό ερωτικά, ο Δημήτρης Γιοβανίδης απαντάει: «Ναι, μπορείς να είσαι φίλος με τη ∆ήμητρα και μάλιστα κολλητός»!