Ο Δημήτρης Μακαλιάς σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως θέλει ένα παιδί στη ζωή του και πως δε θα δίσταζε ακόμα και να υιοθετήσει ένα.

«Δεν ξέρω πώς θα μου τα φέρει η ζωή. Σίγουρα θα ήθελα στη ζωή μου να έχω ένα παιδί, είτε ήταν δικό μου είτε το υιοθετούσα, να αφήσω κάτι πίσω μου, να νιώσω ότι άφησα ένα πλασματάκι που κάτι πήρε από μένα και του έδωσα ό,τι καλύτερο είχα. θα ήθελα να κάνω παιδί, είναι μια σκέψη που είχα από πολύ νωρίς στη ζωή μου. Πα να μην έχω κάνει ακόμα, θα πει ότι κάτι με φοβίζει, κάτι με κρατάει, αλλά είναι στη σκέψη μου να κάνω ένα παιδάκι ή να υιοθετήσω – για μένα δεν έχει καμία διαφορά» είπε ο ηθοποιός στο περιοδικό Λοιπόν.

Όσο για το αν σκέφτεσαι το παιδί μέσα σε ένα γάμο, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι ανεξάρτητα ένα παιδί κι ένας γάμος. Άλλο κομμάτι το ένα, άλλο το άλλο. Ο γάμος για μένα είναι να κατοχυρώσει κάποια πράγματα πιο τυπικά. Αν έρθει ένα παιδί, ίσως ο γάμος να είναι απαραίτητος, γιατί έτσι όπως έχουμε θέσει τους κανόνες σε αυτή την κοινωνία, ένα παιδί θα πρέπει να βρίσκεται στο πλαίσιο ενός γάμου, επομένως θα έπρεπε να γίνει κι αυτό.»