Είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της εγκυμονούσας έφηβης στην ταινία Juno, την έχουμε δει στις ταινίες «Inception», “X-Men” και σε πολλές άλλες. Την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στο Λας Βέγκας σε ένα συνέδριο για ανήλικους ομοφυλόφιλους, αποκάλυψε δημόσια ότι είναι λεσβία.

Κουράστηκα να κρύβομαι και κουράστηκα να λέω ψέματα” είπε η 26χρονη Καναδή ηθοποιός, Ellen Page, στην ομιλία της σε συνέδριο που οργάνωσε η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Είμαι εδώ σήμερα επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Και επειδή ίσως μπορώ να κάνω τη διαφορά, να βοηθήσω άλλους να ζήσουν πιο χαλαρά και πιο ελπιδοφόρα. Ανεξαρτήτως αυτού, αισθάνομαι ότι έχω μια προσωπική υποχρέωση και μια κοινωνική ευθύνη”, τόνισε.

Η Ellen Page

Ellen_Page

Στην ομιλία της η ηθοποιός είπε ότι υπέφερε για πολλά χρόνια επειδή φοβόταν να ομολογήσει δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις της. “Υπέφερε το πνεύμα μου, υπέφερα ψυχικά, υπέφεραν οι σχέσεις μου. Και βρίσκομαι σήμερα εδώ, με όλους εσάς, στην απέναντι πλευρά όλου αυτού του πόνου”, είπε.

Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών, ανάρτησε την ομιλία της Πέιτζ στον ιστότοπό της και την συνεχάρη για το θάρρος της.

Δείτε το βίντεο