Ένα τριήμερο κατά το οποίο η Αθήνα γεμίζει μουσική, η καθημερινή μας δράση παίρνει χρώματα, νότες και ρυθμούς.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μας φέρνει πιο κοντά και μας δίνει μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση κοινότητας. Για το 2013 το Ελληνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έδωσε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες, διοργανωτές κ.λπ. να συμμετάσχουν ελεύθερα στα events.

Έτσι εκατοντάδες μουσικοί –επαγγελματίες ή ερασιτέχνες– δήλωσαν το «παρών» και πολλοί νέοι διοργανωτές ανέλαβαν να κάνουν δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Με το σύνθημα «βρες το ταίρι σου», περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες δημιούργησαν 40 εκδηλώσεις σε 28 σημεία της Αθήνας.

Επιπροσθέτως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τους δήμους Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Σαλαμίνας καθώς και με μουσεία, ιδρύματα, ωδεία και πολιτιστικά κέντρα, προγραμμάτισε άλλες 60 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου μπορούμε να βρούμε μικρο-φεστιβάλ, ρεσιτάλ, μουσικές εκδηλώσεις κι εργαστήρια με την υποστήριξη διαφόρων μέσων και «στεκιών» της πόλης. Μεγάλες σκηνές θα στηθούν στις πλατείες Συντάγματος και Κλαυθμώνος, στο λόφο του Φιλοπάππου, στην Πλατεία Βαρνάβα, στον Εθνικό Κήπο, στην πλατεία του σταθμού μετρό Δάφνη, στον κινηματογράφο Καλυψώ (Καλλιθέα), ενώ θα υπάρχουν κεντρικές δράσεις και στην Πλατεία Κύπρου του Δήμου Καλλιθέας, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, στην Πλατεία Αυδή, στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου, στον πεζόδρομο της Αδριανού και στην οδό Πιττάκη.

Δεν είναι όμως μόνο οι συναυλίες. Παράλληλα με αυτές, και σε συνεργασία με επίσημους φορείς, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Φόρουμ για τους Μουσικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς, στο οποίο πάνω από 40 αντιπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών, ιδρυμάτων κι εταιρειών θα συγκεντρωθούν στις 19-20/6 στην Αθήνα για την παρουσίαση του European Music Cluster Project και του EURICCA, δύο προγραμμάτων που εγκαινιάζουν μια καινοτομική αναπτυξιακή προσέγγιση για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού μουσικού κόσμου.

Όλα αυτά συνδυάζονται με εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, σεμινάρια και συζητήσεις με στόχο την ανάπτυξη όλων μας ή τουλάχιστον όσων το επιθυμούν.