Η Άννα Δρούζα μετά από πολύ καιρό “λύνει” τη σιωπή της και μιλά στο περιοδικό “People” για το θέμα “διαζύγιο”, για το αν έχει παντρευτεί με τον Θανάση Λάλα, αλλά και την μητρότητα.

-Το θέμα “διαζύγιο” υπήρξε αντικείμενο εκπομπών σου. Όταν περνούσες από ανάλογη φάση, συμβουλεύτηκες ειδικούς;

Σε όλα τα κρίσιμα στάδια της ζωής μου το έκανα αυτό.

-Είναι δυσκολότερη η ζωή για μια μητέρα που είναι χωρισμένη;

Έτσι κι αλλιώς, είναι δύσκολη η ζωή. Κι αυτές τις δυσκολίες της ζωής θέλουμε οι άνθρωποι να μοιραζόμαστε. Όλοι χρειαζόμαστε τα στηρίγματά μας. Ένα χέρι απλωμένο προς τη μεριά μας.

-Εσύ έχεις ένα τέτοιο στήριγμα. Μετράς μια πολυετή σχέση με τον Θανάση Λάλα.

Ναι. Ισχύει αυτό.

-Τελικά, έχετε παντρευτεί; Γράφτηκαν πολλά για κάποιον μυστικό γάμο…

Πραγματικά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική μου ζωή. Πάντως όχι δεν έχουμε παντρευτεί.

-Θεωρείς ξεπερασμένο το γάμο ως μοντέλο συμβίωσης;

Η κοινωνία μας έχει ορισμένα στερεότυπα που τα σέβομαι, αλλά προσωπικά δεν με απασχολούν τόσο οι τίτλοι, όσο η ουσία. Το αν υπάρχει αγάπη στη ζωή μου δεν θα το υποδηλώσει σε καμία περίπτωση ένα τυπικό χαρτί.

-Το κεφάλαιο της μητρότητας παραμένει ανοιχτό για σένα;

Έχει κλείσει πολύ συνειδητά. Όταν απέκτησα την Αριάδνη, ασχολήθηκα και διάβασα πολύ αναζητώντας το ρόλο της μητέρας και προσπαθώντας να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη. Για ένα παιδί πρέπει να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου, να βγεις απ’ το “εγώ” σου, να κάνεις θυσίες. Θέλησα να δώσω το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου στην κόρη μου. Οι δραστηριότητές μου δεν μου επέτρεπαν να φέρω στον κόσμο κι άλλο παιδάκι που δεν θα του αφιέρωνα τον ανάλογο χρόνο. Και θα ήταν κρίμα κάτι τέτοιο.