Η Άση Μπήλιου μίλησε στο περιοδικό Τηλεκοντρόλ και για πρώτη φορά μοιράστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία της, αλλά και τις περιορισμένες πλέον εμφανίσεις της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

«Από το καλοκαίρι του 2012 και μετά ήταν ίσως για μένα η χειρότερη σεζόν μου» εξομολογήθηκε η επιτυχημένη αστρολόγος και πρόσθεσε: «Γιατί όταν δεν έχεις το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σου που είναι η υγεία, όλα τα υπόλοιπα ωχριούν. Καλύτερα να μην έχεις επιτυχία και να έχεις την υγειά σου. Οπότε, έπρεπε να βάλω κάποιες προτεραιότητες και άμεσα. Έπρεπε η υγεία να γίνει προτεραιότητά μου, γιατί δεν ήταν, και για αυτό έφτασα σε αυτό το σημείο. Η τηλεόραση μπορεί για όσους είναι απ’ έξω να φαίνεται εύκολη, αλλά ζώντας μέσα στην πραγματικότητά της, δουλεύοντας εκεί, καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή κιόλας ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Έχει πίεση, έχει απαιτήσεις. Λοιπόν, όλη αυτή η πίεση κάπου βγαίνει».

Παράλληλα, πρόσθεσε σχετικά με την μειωμένη παρουσία της στην εκπομπή «Ελένη»: «Επειδή είχα πάντα μια ευαισθησία σε θέματα υγείας, προτίμησα να είμαι λιγότερες μέρες και αυτό είναι κάτι το οποίο είχα ζητήσει από την Ελένη από την προηγούμενη σεζόν».

Τέλος, η ίδια εξήγησε πώς σκέφτεται το δικό της μέλλον: «Ύστερα από όλες αυτές τις δοκιμασίες με θέματα υγείας που είχα, ονειρεύομαι ένα μέλλον με περισσότερη υγεία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να μαθαίνω. Είμαι μια αιώνια Τοξότης, θέλω να μαθαίνω, να σπουδάζω μέχρι να πεθάνω. Κι είναι κι ένας από τους λόγους  που ταλαιπωρήθηκα τόσο πολύ με την υγεία μου, γιατί εκτός κι από τη δουλειά είχα και την πετριά να τρέχω στην Αγγλία για να κάνω σπουδές πάνω στην αστρολογία και στο τέλος εξάντλησα τελείως τον εαυτό μου».