Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, έδωσε η Αννίτα Πάνια σε Κυριακάτικη εφημερίδα και μίλησε για τον Νίκο Καρβέλα και τον γιο τους Ανδρέα, την πρόσφατη απώλεια της μητέρας της και το εγγονάκι που τους χάρισε η Σοφία Καρβέλα.

Σε ρόλο μαμάς, πάντως, δεν μπορούσαμε να σε φανταστούμε… Για να είμαι ειλικρινής, ούτε και εγώ. Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ότι θα μου συνέβαινε αυτό κάποτε. Ο Ανδρέας, ο οποίος την Πρωτοχρονιά γίνεται 6 ετών, είναι η μεγάλη μου λατρεία. Είμαι καψούρα μαζί του.

Σου άλλαξε ρότα στη ζωή σου; Δεν έχασα το παιδί που έχω μέσα μου. Ο Ανδρέας δεν ήρθε για να με σοβαρέψει ούτε για να με ξεροκάρει. Βέβαια, όταν αποκτάς ένα παιδί συγχρόνως και ευαισθησίες. Από τότε που γέννησα, για παράδειγμα, δεν έχω ξαναδεί ταινία όπου ασκείται βία στα παιδιά. Έχω γίνει τόσα κότα!

Δεν μπορώ να σε φανταστώ να πηγαίνεις σε παιδικά πάρτι και να κάνεις παρέα με άλλες μαμάδες οι οποίες φορούν κλασικά ταγεράκια… Καλά κάνεις! Το έκανα μια φορά μαζί με τον Νίκο και δεν μας πολυβγήκε, για να είμαι ειλικρινής. Από την άλλη, κάνουμε πράγματα τα οποία κάνουν όλοι οι γονείς. Γουστάρουμε τις βόλτες και τις παιδικές χαρές. Ευτυχώς είναι και αυτός αντικοινωνικός σαν τους γονείς του, οπότε δεν έχουμε αισθανθεί ούτε στο ελάχιστο καταπίεση. Όλη η φαμίλια είναι εναρμονισμένη στην αντικοινωνικότητα, στη μη κανονικότητα και στο κομπλεξιλίκι που μας διέπει. Κομπλεξιλίκι υπό την έννοια του συμπλεγματικού.

Ξέρει τι δουλειά κάνει η μαμά; Μια φορά που τον ρώτησα μου απάντησε, “Ξέρω τι κάνεις: φτιάχνεις κούκις! ” Άλλες φορές πάλι λέει, “Πας στον ΑLPHA; Θέλω να φορέσεις κόκκινο φόρεμα!” Και εγώ, σαν καψούρα που είμαι, κάνω αυτό που λέει!

Πως είναι η ζωή με τον Καρβέλα; Ο Νίκος είναι το πιο γοητευτικό πλάσμα που έχω γνωρίσει, γι΄αυτό και γουστάρω που έχω διαιωνίσει το είδος με ένα παιδί. Είμαι ευτυχής που τον γνώρισα που τον παντρεύτηκα και που τον έκανα πατέρα του παιδιού μου!

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι πλέον παντρεμένη με έναν άντρα που έγινε παππούς; Την ίδια στιγμή ο Νίκος είναι παππούς και εγγονός μαζί. Ο Νίκος Καρβέλας δεν είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποιείς απόλυτα την ύπαρξη δίπλα του. Δεν ξέρεις αν είναι αποκύημα της φαντασίας σου ή υπαρκτό πρόσωπο. Είναι ένα πολύ πολύ ιδιαίτερο πλάσμα που πρόσθεσε στη ζωή μου ποιότητα, γιατί είναι αμιγώς πνευματικός άνθρωπος.

Πριν από 40 μέρες έχασες τη μητέρα σου εντελώς ξαφνικά. Φαντάζομαι ότι ήταν μεγάλο το σοκ… Σαφώς! Αισθάνθηκα πολλά πράγματα που δεν έχει νόημα να τα περιγράψω σε μια συνέντευξη. Την ίδια ώρα ήρθε και στην οικογένεια μας ένα νέο μέλος, ο γιος της Σοφίας, τον οποίο περίμενε με μεγάλη λαχτάρα η μητέρα μου, αφού το παιδί αυτό είναι σαν αδελφάκι του γιου μου.