Η Ελληνίδα σταρ έγινε πριν λίγες μέρες γιαγιά! «Είναι εύκολο, δύσκολο, σκληρό να είσαι η Άννα Βίσση και να είσαι γιαγιά;»

Η γέννηση του εγγονού μου είναι δώρο…

«Είναι ωραίο να είσαι οποιαδήποτε και να είσαι γιαγιά. Φτάνει να μη σε έχει πάρει από κάτω ηλικιακά, Να μην υπάρχει ο φόβος της ηλικίας. Οι περισσότερες γυναίκες τρέμουν τη λέξη «γιαγιά» γιατί είναι συνώνυμη με τη μεγάλη ηλικία. Εμένα δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό αυτό. Ίσως γιατί δε με βρίσκω πολύ ανήσυχη με τον χρόνο. Αφού δεν το είχα αυτό ως άγχος, η γέννηση του εγγονού μου ήρθε πολύ ωραία και φυσικά. Είναι ένα δώρο για μένα, όχι απειλή.» παραδέχεται η Άννα Βίσση στο Thema People.

Πιο όμορφη η στιγμή που η κόρη της ανακοινώνει πως θα την κάνει γιαγιά ή η στιγμή που βλέπει τη ζωή να έρχεται στον κόσμο;

«Και τα δύο είναι όμορφα. Το ένα είναι μια είδηση που σε βάζει και φαντάζεσαι το μέλλον και το άλλο είναι μια τρομερή πραγματικότητα, μια μαγική πραγματικότητα.» σχολιάζει η Άννα Βίσση στη συνέντευξη της.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία του τοκετού…

«Παρακολούθησα για πρώτη φορά γέννα από κοντά. Είναι μια διαδικασία στην οποία μένεις να κοιτάς και να κοιτάς… Στην πραγματικότητα δεν ξέρεις τι ακριβώς να αισθανθείς, ακριβώς επειδή είσαι γυναίκα. Εγώ δεν είχα γεννήσει φυσιολογικά, οπότε δεν το είχα ζήσει ως προσωπική εμπειρία. Ήταν σαφώς πολύ πιο έντονο γιατί παρακολουθούσα να συμβαίνει στην κόρη μου. Μιλούσα συνέχεια γι’ αυτό μετά. Ναι, έλεγα για τον εγγονό μου, πώς είναι, σε ποιόν μοιάζει, όλα αυτά που συζητάει κανείς για ένα νεογέννητο μωρό, αλλά εξακολουθούσα να μιλάω για τη διαδικασία του τοκετού που είχα δει. Ήταν τεράστια εμπειρία. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα το βλέπω και σε άλλες ζωές, αν ποτέ ξαναρθώ.» παραδέχεται με ενθουσιασμό η αγαπημένη τραγουδίστρια μιλώντας για τον εγγονό της.

Το παιδί σου να κάνει παιδί…

«Μόλις είδα ότι η διαδικασία πήγαινε καλά και με ασφάλεια για το παιδί μου, ηρέμησα. Δεν προλάβαινα να συνειδητοποιήσω τίποτα. Ήμουν σαν χαζή και γέλαγα. Μετά όλοι κλαίγαμε. Είναι το πιο ωραίο κλάμα της ζωής σου. Έχω κλάψει κι άλλες φορές… Όταν γέννησα είχα συγκινηθεί πολύ. Αλλά αυτή είναι μια διπλή χαρά, το παιδί σου να κάνει παιδί.»

Είμαι μία «τελειωμένη» γιαγιά»…

«Είμαι μια «τελειωμένη» γιαγιά. Τώρα πριν από λίγο μιλάγαμε πάλι στο Skype με τη Σοφία. Μου κάνει πλάκα και δεν μου τον δείχνει. «Κοιμάται» μου λέει… Τώρα είναι οι μέρες που ανοίγει τα μάτια του. Όταν ήμουν εκεί, επειδή γεννήθηκε μικρούλης, ήταν γύρω στα 2,300 κιλά, τον κράτησαν και τον περιποιήθηκαν για λίγες μέρες. Και κοιμόταν πάρα πολύ. Άνοιγε τα μάτια του 10 λεπτά τη μέρα. Τώρα όμως που έφυγα έχει τα μάτια του ανοιχτά και είναι και μπλε και θέλω να το δω αυτό.» σχολιάζει για τον νέο έρωτα της ζωής της, τον Νικόλα Jr.

Η Σοφία είναι καλύτερη μάνα από εμένα…

«Η Σοφία είναι φοβερή μάνα. Έχει αυτή τη φυσικότητα απέναντι στο παιδί της. Θηλάζει, που είναι μαγικό και ωραίο πράγμα. Είναι σαν να το ‘χει ξανακάνει. Κι εγώ θα το είχα αν ήμουν εκεί. Είμαι καλή με τα μωρά, έχω τη σχέση τη μητρική και προστατευτική. Ήδη νιώθω ότι η Σοφία είναι καλύτερη μαμά από μένα, να το βάλεις και τίτλο αν θες αυτό» παραδέχεται η Άννα Βίσση κλείνοντας την πρώτη της συνέντευξη για το νέο απαιτητικό της ρόλο, της «γιαγιάς».