Πρώτη φορά σε δική της συναυλία στην Τεχνόπολη (25/6 ), με μια σούπερ μπάντα κι εκλεκτούς προσκεκλημένους φίλους της, η Δήμητρα Γαλάνη κάνει ένα συνολικό survey της καλλιτεχνικής της πορείας και μας δίνει τα τραγούδια και τις μουσικές της «αλλιώς».

«Αλλιώς» είναι ο τίτλος του πρόσφατου δίσκου που έκανε η Δήμητρα Γαλάνη με τον στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο στη Μικρή Άρκτο και όπως κάθε συνεργασία των δυο τους δίνει πάντα κάτι ιδιαίτερο.  Μια συλλογή από 13 τραγούδια σε μουσική κυρίως του Χρυσόστομου Μουράτογλου, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ποιητική του ­Καρασούλου όσο και την ποιότητα ερμηνείας της Δήμητρας Γαλάνη.

Στη συναυλία το πράγμα διευρύνεται «αλλιώς» και καλύπτει όλο το ενεργό ρεπερτόριό της. Έχοντας πίσω της μια πορεία γεμάτη­ ξεχωριστές στιγμές, η Δήμητρα Γαλάνη επιλέγει τα σημεία που συνιστούν και ιχνογραφούν καλύτερα το προσωπικό της καλλιτεχνικό σάουντρακ και τελικά αυτό που παρουσιάζει είναι το πορτρέτο της, γεμάτο χρώματα και ιδιαίτερες γραμμές. Σε αυτήν τη μοναδική γιορτή καλεί να συμμετάσχουν κάποιοι ξεχωριστοί φίλοι της: είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Vassilikos, ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Olga Kouklaki αυτοί που θα τη συντροφεύσουν σε αυτό το προσωπικό ταξίδι μέσα κι έξω από το mainstream, αγκαλιάζοντας πτυχές από το παραδοσιακό, το λαϊκό και το ρεμπέτικο μέχρι το trip hop και την electronica.
Μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη στην εν λόγω συναυλία και σε όλη την καλοκαιρινή της περιοδεία είναι οι μόνιμοι συνεργάτες της τα τελευταία χρόνια: ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (ντραμς ), ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (ηλεκτρική κιθάρα ), ο Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα ), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο ) και ο Στέλιος Προβής (μπάσο ). Στον ήχο είναι ο Γιώργος Βουδαντάς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.