Το μεγαλύτερο χειροκρότημα όλων των καλεσμένων κέρδισε η Άσπα Τσίνα, πριν ακόμα κάνει την είσοδό της στο πλατό της Ναταλίας Γερμανού. «Πιο σταρ από τους σταρ», ήταν ο χαρακτηρισμός της παρουσιάστριας όταν προσφώνησε την καλεσμένη της. Και φυσικά όλα όσα θέλαμε να ακούσουμε για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, ειπώθηκαν.

Η τραγουδίστρια έκανε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και θυμήθηκε τη βραδιά εκείνη που αποχώρησε από το «Fame story» και εξήγησε τι την οδήγησε να εγκαταλείψει το παιχνίδι: «Είμαι τόσο ευτυχισμένη που η επιλογή που έκανα ‘φωνάζει’ ότι ήταν η σωστή, για την ισορροπία μου και την εξέλιξη μου σαν άνθρωπος και αυτό καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μου.», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας: «Ένιωθα ότι δεν ταίριαζα με τους ανθρώπους εκεί. Όταν συμπαθώ κάποιον και νιώθω ότι μπορούμε να κάνουμε παρέα, θα το επιδιώξω, αλλιώς ενοχλούμαι, δεν μπορώ. Ένιωθα λοιπόν καταπιεσμένη και ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν ταίριαζα. Δεν λέω ότι αυτοί ήταν οι κακοί και εγώ οι καλή, αλλά ένιωθα ότι δεν ταίριαζα. Οπότε όλα αυτά που ακολούθησαν για μένα ήταν προδιαγεγραμμένα. Για έναν άνθρωπο σαν εμένα ήταν δεδομένο ότι θα εκραγώ».

«Δήλωσα συμμετοχή γιατί όλα αυτά που συνάντησα εκεί, δεν θα τα μάθαινα αλλιώς. Μην ξεχνάς ότι μεγάλωσα στην επαρχία προφυλαγμένη από αυτούς τους κινδύνους, σε ένα περιβάλλον πιο αργό. Δεν μπορούσα να φανταστώ όχι γιατί είμαι βλαξ, αλλά γιατί δεν είχα την εμπειρία. Και πλέον δεν έχω κι απωθημένα γιατί το έκανα και δεν μου ταίριαξε»

«Είχα βγει εκτός εαυτού όταν μιλούσα με τον Αντρέα Μικρούτσικο. Όταν είπα ότι η Φωτεινή δεν υπάρχει σαν άνθρωπος ήταν άκυρο. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που είχαμε πάει να κάνουμε γυμναστική, ανοίγω την ντουλάπα μου και βλέπω ανακατεμένα τα ρούχα μου, έψαχνα να βρω ένα συγκεκριμένο μπλουζάκι και δεν το έβρισκα. Τέλος πάντων κατεβαίνω κάτω και πάω στο μάθημα και βλέπω τη Φωτεινή να φοράει τη μπλούζα μου. Σκέφτομαι εγώ, ίδια με τη δικιά μου είναι. Πάω μετά ψάχνω και δεν βρίσκω πουθενά τη δική μου. Μετά τη ρώτησα και μου είπε δεν ήξερα κλπ. Οπότε είχε γίνει κι αυτό και είχα βγει εκτός εαυτού σε εκείνη τη συζήτηση με τον Μικρούτσικο. Το δεν υπάρχει σαν άνθρωπος δεν το εννοούσα σε καμία περίπτωση, είχα βγει από τα ρούχα μου και το είπα».

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω καριέρα σ’ αυτό το χώρο και το είχαν καταλάβει και στην παραγωγή και πιθανόν και οι ενδιαφερόμενοι. Έκανα ένα δίσκο αλλά δεν γινόταν, δε μπορούσα…».

«Τη βραδιά που έφυγα θυμάμαι ότι μόνο από την παραγωγή υπήρχε μία αναστάτωση. Από τους άλλους είδα μια ανακούφιση».

Ενώ αναφέρθηκε στην Κατερίνα Κούκα που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής και είχαν κοντραριστεί: «Δεν υπήρχε λόγος να ξαναμιλήσω με την Κατερίνα Κούκα, ούτε και έτυχε. Δεν έχω κάτι με την γυναίκα, τον εαυτό της εξέφραζε με αυτά που είπε. Για μένα έκανε απλώς ένα λάθος τότε. Μίλησε για ήθος, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις που ήταν λαϊκισμός. Λαϊκισμός και ήθος δεν πάνε μαζί. Το να με πιάσει να μου πει ‘Ρε Άσπα ξέρεις αυτό κι αυτό’, ναι, το υφάκι τύπου ‘Εγώ είμαι κάτι σπουδαίο κι έχω δύναμη στα χέρια μου και αν δεν με ακούσεις…’, αυτή η άσκηση εξουσίας δηλαδή, δεν μπορώ».

«Η κυρία Κούκα έχει μια συγκεκριμένη αισθητική. Μερικές φορές οι άνθρωποι που μπαίνουν στη διαδικασία να μας συμβουλέψουν, πρέπει πριν να σκεφτούν αν θέλουμε να γίνουμε άνθρωποι όπως αυτό που οι ίδιοι πρεσβεύουν, της ίδιας αισθητικής. Έτσι όπως λέχθηκαν τα πράγματα, δεν το δέχομαι, όχι λόγω εγωισμού, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν υποτάσσονται σε ένα σύστημα που δεν τους εκφράζει».

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Όλα αυτά μου βγήκαν σε καλό. Προφανώς υπήρχε λόγος που πήγα. Έπρεπε να πάω και έπρεπε να γίνουν όλα αυτά.», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας την πορεία της μέχρι να καταφέρει να τραγουδήσει σε αθηναϊκή πίστα. Μετά από πολλά όχι που είπε σε προτάσεις, είπε το ναι στο REX και ήταν δεύτερο όνομα μετά την Καίτη Γαρμπή. Την περίοδο που ηχογραφούσε τον προσωπικό της δίσκο έχασε και τον πατέρα της ενώ όπως εξομολογήθηκε, δεν περνούσε καλά στην Αθήνα. Πλέον η ζωή της έχει αλλάξει και επίκεντρο της ζωής της είναι ο γιος της JP (Ιάσωνας – Παναγιώτης), ο σύντροφός της Γιάννης και τα αδέσποτα σκυλιά. Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πολιτευτεί κάποια στιγμή.

«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνεργαστώ με… ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουμε την ίδια αισθητική.», δήλωσε ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα δούλευε με την Ελεάνα Παπαϊωάννου, το Νίνο ή τον Γρηγόρη Πετράκο.

Κλείνοντας, η Άσπα είπε στην Ναταλία Γερμανού ότι αν της έφερναν την Κατερίνα Κούκα για έκπληξη δεν θα έφευγε από το πλατό, ήταν προετοιμασμένη για όλα.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Α’ μέρος

Β’ μερος

Γ’ μέρος