Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε στο περιοδικό People για την διατροφή της, τις δίαιτες και το πρόβλημα που την ταλαιπώρησε πολύ με τη μέση της.

«Δεν τρώω ποτέ τηγανητά και βούτυρα, δεν μου αρέσουν. Επίσης, στο σπίτι μου δεν μπαίνει ποτέ ψωμί – είναι μια συνήθεια που πήρα από τη μαμά μου. Στο ψυγείο μου υπάρχουν μόνο φέτες του τοστ με μαύρο ψωμί που καταναλώνονται βασανιστικά αργά!» είπε η παρουσιάστρια.

Πέρσι ξεκίνησε και ένα πρόβλημα με τη μέση της: «Πέρσι έπαθα την κρίση με τη μέση μου, ενώ είχα ξεκινήσει προετοιμασίες για να τρέξω στον Κλασικό Μαραθώνιο τη διαδρομή των 42 χλμ. Τότε έκανα εντατική προπόνηση με προπονητή τον Χατζόπουλο –έτρεχα 10 χλμ. την ημέρα τέσσερις φορές την εβδομάδα– και διαλειμματικές ασκήσεις. Όταν αναγκάστηκα να σταματήσω, έτρωγα το ίδιο, αλλά δεν γυμναζόμουν, ενώ είχα και κατακράτηση υγρών από τα φάρμακα για τη μέση. Είχα βάλει μόνο δύο κιλά, αλλά σταμάτησα να γυμνάζομαι και όταν δεν γυμνάζομαι, φαίνεται ότι παχαίνω».

«Το καλοκαίρι δεν κάνω δίαιτες και διατροφές. Και φαγητό θα φάω, και το κοκτέιλ μου με τη ζάχαρη θα πιω» συνέχισε. Ποια είναι η σχέση της με το φαγητό; «Είμαι emotional eater. Το φαγητό είναι για μένα διέξοδος και καταφύγιο, όταν είμαι πολύ καλά ή καθόλου καλά. Όμως, καταλαβαίνω πως πεινάει το μυαλό και όχι το σώμα και ξέρω να το ελέγχω. Υστερίες, όμως, με το φαγητό δεν κάνω. Στα συρτάρια μου στη δουλειά έχω σοκολάτες, αλλά θα φάω δύο πλακάκια. Κι αν πάω σινεμά, θα πάρω ποπκόρν. Επίσης, δεν είμαι η γυναίκα που, όταν βγει ραντεβού, θα το παίξει λιτοδίαιτη και θα φάει μετά στο σπίτι. Μπορεί να βγω ραντεβού και να φάω πιο πολύ από τον άλλο».

Μπορεί να τρώει ποσότητες, αλλά δεν τρώει καθόλου junk food. Έχει να φάει σουβλάκι με πίτα πάνω από δυόμισι χρόνια, πίτσα ούτε θυμάται από πότε, ενώ η τελευταία φορά που έφαγε χάμπουργκερ ήταν πριν από δύο χρόνια σε αεροδρόμιο, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η Ελεονώρα κάνει σερφ και το χειμώνα και ασχολείται και με άλλα είδη γυμναστικής. «Πέρσι, η υπομονή μου χτύπησε κόκκινο πολλές φορές, γι’ αυτό προσέχω πολύ τι κάνω. Είχα αναγκαστεί να σταματήσω το στίβο, γιατί επιβάρυνε το πρόβλημα στη μέση. Μόλις πριν από λίγες μέρες πήρα για πρώτη φορά το πράσινο φως να τρέξω για δεκαπέντε λεπτά και είμαι ενθουσιασμένη!» λέει.

Ακόμα και πριν ξεκινήσει πάλι τις προπονήσεις στίβου, έκανε σχεδόν καθημερινά μία ώρα γρήγορο περπάτημα ως αερόβια άσκηση, ενώ έχει αρχίσει και μαθήματα pilates για να ενδυναμώσει τον κορμό. Για τον ίδιο λόγο κάνει συστηματικά και κοιλιακούς, όχι τα κλασικά crunches, αλλά κοιλιακούς με ελκτικές και ισομετρικές ειδικές ασκήσεις, που της έχει δείξει ο κινησιοθεραπευτής της.