To βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 81 ετών η Αμερικανή ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια, συγγραφέας και παραγωγός  Τζόαν Ρίβερς “έφυγε” από τη ζωή. Η Ρίβερς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τις 28 Αυγούστου, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια επέμβασης στις φωνητικές της χορδές σε κλινική του Yorkville, στο Manhattan.

Την Τετάρτη, βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο η κατάσταση της παρέμενε κρίσιμη. Ο θάνατός της μπορεί να ήταν αιφνίδιος, ωστόσο η Τζόαν Ρίβερς τα είχε τακτοποιήσει όλα σχετικά με την κηδεία της στο βιβλίο της. Στο «I hate everyone.. Starting with Me» («Τους μισώ όλους… ξεκινώντας από εμένα») είχε εκφράσει την επιθυμία της για το τι θέλει να γίνει στην κηδεία της.

«Όταν πεθάνω (ναι, Μελίσα -η κόρη της-, εκείνη τη μέρα θα έρθει, και ναι, Μελίσα, όλα είναι στο όνομα σου), θέλω η κηδεία μου να γίνει μεγάλο θέμα στην σόουμπιζ με φώτα, κάμερες, δράση… Θέλω παπαράτσι, θέλω δημοσιογράφους να τα καλύπτουν όλα! Θέλω να «μυρίζει» Χόλιγουντ από την αρχή ως το τέλος. Δεν θέλω μόνο κάποιον ραβίνο να μιλάει και να μιλάει. Θέλω η Μέριλ Στριπ να κλάψει σε πέντε διαφορετικές διαλέκτους. Δεν θέλω να μου πλέξουν το εγκώμιο. Θέλω ο Μπόμπι Βίντον να μου πιάσει το κεφάλι και να μου τραγουδήσει ‘Mr. Lonely’. Θέλω να είμαι πανέμορφη, να είμαι ακόμα πιο όμορφη νεκρή από ότι όσο ζούσα. Θέλω να θαφτώ φορώντας μια τουαλέτα Valentino… Και θέλω ένα μηχάνημα που βγάζει αέρα, ώστε ακόμα και μέσα στο φέρετρο τα μαλλιά μου να ανεμίζουν όπως της Μπιγιονσέ», είχε γράψει, μεταξύ άλλων.