Την περασμένη Τρίτη υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ο νόμος που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων. Όπως ήταν φυσικό, το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους φιλόζωους και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, προβλέπει «ευθανασία» στα αδέσποτα αν δεν τα ζητήσει κάποιος εντός 14 ημερών από τη σύλληψή τους. Έξω από το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν ο θάνατος ενός παιδιού, το οποίο δάγκωσαν σκύλοι κοντά σε ένα πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Στο Βουκουρέστι εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 40.000 αδέσποτα σκυλιά και το ζήτημα αποτελεί διαχρονικά θέμα αντιπαράθεσης στη Ρουμανία.

Η Εριέττα Κούρκουλου που έχει δείξει την αγάπη της για τα ζώα και που έχει δημιουργήσει τον φιλοζωικό οργανισμό “Save a Greek Stray“, φυσικά προσπαθεί να δώσει τον δικό της αγώνα για όλα αυτά τα αδέσποτα.

Μόλις το έμαθε η Εριέττα εξοργισμένη έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook: «Στα σιχαμένα αυτά όντα στην Ρουμανία που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τα οποία πήραν την απόφαση για την σφαγή των αδέσποτων ζώων της χώρας, έχω να πω ότι δεν θα περάσει έτσι! Έχω να πω ότι εγώ όπως και οι υπόλοιποι φιλόζωοι της χώρας μου, θα παλέψω και εγώ για την δικαιοσύνη αυτών των χαμένων ψυχών και θα κηρύξουμε όλοι μαζί πόλεμο στους αγριανθρώπους που στηρίζουν αυτή την πράξη! Ζητώ από όλη την Ελλάδα να αφιερώσει πέντε λεπτά από τον χρόνο της και να παρακολουθήσει τα βίντεο του βασανισμού αυτού στο διαδίκτυο! Ας βρούμε όλοι μια λύση και ας παλέψουμε πια ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό! Εγώ είμαι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα για να σταματήσει η σφαγή! Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον γνωστό σε όλους μας Χίτλερ».

errietaadespota

 

Eνώ οργανώνεται και ταξίδι στη Ρουμανία από τον οργανισμό της. 

To SGS – Save a Greek Stray – o φιλοζωικός οργανισμός που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση δηλώνει ότι :

Είμαστε εξοργισμένοι με τις αλλαγές της νέας νομοθεσίας καθώς και τις βίαιες αντιδράσεις των ανθρώπων. Ως ενημερωμένη ομάδα, γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων που αντιμετωπίζει η Ρουμανία και κυρίως το Βουκουρέστι, όπου ο αριθμός των αδέσποτων υπολογίζεται πως ανέρχεται στις 65.000. Γνωρίζουμε επίσης από προσωπική εμπειρία και δράση, πως το διάστημα των 14 ημερών δεν είναι επαρκές για να βρεθεί υιοθεσία για κάποιο ζώο, με αποτέλεσμα το μέτρο να οδηγεί σε παγίδευση και δολοφονία του. Κι ενώ το κόστος μιας στείρωσης κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος στειρώσεων, ανέρχεται στα 30 ευρώ, η Ρουμανική κυβέρνηση πληρώνει 48 ευρώ για κάθε ζώο που αιχμαλωτίζεται! Επί χρόνια η Ευρωπαϊκή ένωση χρηματοδοτεί τη Ρουμανία με κονδύλια για στειρώσεις, τα οποία βέβαια γέμισαν ξένες τσέπες. Τώρα το πρόβλημα των αδέσποτων είναι εκτός ελέγχου. Και φυσικά για μια ακόμα φορά τα ζώα καλούνται να πληρώσουν το τίμημα. Για ακόμη μια φορά, μια λανθασμένη απόφαση, οχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα- αλλά θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ως φιλόζωοι, ακούμε τις κραυγές των δικών μας αδέσποτων ψυχών, εδω στην Ελλάδα. Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και εδώ, να σημαδεύουν την ψυχή και τη συνείδηση μας.

Κι ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται για το δικό της πρόβλημα των αδέσποτων, δεν μπορούμε ν’αγνοήσουμε τους ευρωπαίους γείτονες μας- παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων στη Ρουμανία, θα θέλαμε όμως να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα νέα μέτρα ,καθώς και να δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον κόσμο, πως σε κάποιες περιπτώσεις οι φιλόζωοι ΜΠΟΡΟΥΝ να ενωθούν και να αγωνιστούν μαζί.

ΤΑΞΙΔΙ :

Γι’αυτόν ακριβώς τον σκοπό οργανώνουμε ένα ταξίδι με λεωφορείο (2) στη Ρουμανία για 72-100 άτομα. Το κόστος της ναύλωσης των λεωφορείων καλύπτεται από την δεσποινίδα Εριέττα Κουρκουλου-Λάτση. Ξενοδοχείο & νυχτερινά καταλύματα (1 βράδυ) σε σπίτια ιδιωτών (παρακαλούμε να φέρετε τον προσωπικό σας υπνόσακο) θα κανονιστούν από εμάς πριν από την έναρξη του ταξιδιού.- Παρακαλούμε να μας αναφέρετε την προτίμηση σας. Εσείς αναλαμβάνετε τα έξοδα της σίτισης σας ( καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας φαγητό) Οι ημερομηνίες αναχώρησης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά τείνουμε προς τις 27/9 αναχώρηση το πρωί από Αθήνα με 30/9 πρωί επιστροφή στην Αθήνα.( Διάρκεια ταξιδιού 13 ώρες με το αυτοκίνητο και περίπου 18 ώρες με το λεωφορείο συμπεριλαμβανομένων των στάσεων που θα γίνουν. Ταξιδεύοντας νύχτα, προσπαθούμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό, σεβόμενοι τους δύσκολους καιρούς καθώς και τους ανθρώπους που δεν μπορούν ν’απουσιάσουν πολλές μέρες απο την εργασία τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Θα γίνουν στάσεις επιβίβασης στη διάρκεια της διαδρομής από την Αθήνα στο Βουκουρέστι. Ηδη προγραμματισμένες στάσεις θα γίνουν: Λαμία ,Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες. ( Εάν χρειάζεστε να σας παραλάβουμε από σημείο στο ενδιάμεσο αυτής της διαδρομής, παρακαλώ ενημερώστε μας.) Παρακαλούμε να είστε στο σημείο παραλαβής στην ώρα σας και φροντίστε να μας αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας- κινητό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Τα λεωφορεία θα έχουν πανό.- Ελπίζω να βρω κόκκινα. Θα πάμε σαν οργανωμένο γκρουπ με t-shirts, πανό και πλακάτ. Θα επιδώσουμε επιστολή διαμαρτυρίας, καθώς και ως σύμβολο δράσης, προτεινόμενες λύσεις. Θα γίνει δωρεά στην καμπάνια στερήσεων με επί κεφαλής τον Aurelian Stefan, έναν κτηνίατρο που έχει βοηθήσει και στειρώσει εκατοντάδες ελληνικά αδέσποτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Η μία στείρωση στο πρόγραμμα κοστίζει 30 ευρώ. Δωρεά τροφής για τη σίτιση των αδέσποτων και των ζώων των καταφυγίων. Υιοθεσία 5 σκύλων ή κουταβιών ( μικρού- μεσαίου μεγέθους, για λόγους μεταφοράς). Ενδεχομένως και περισσότερους, αλλά θα πρέπει να βρεθει τρόπος μεταφοράς τους.( Όχι οτι δεν έχουμε τους δικούς μας αδέσποτους σκύλους εδώ στην Ελλάδα, αλλά ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης ) Θα φέρουμε συνεργείο βιντεοσκόπησης των γεγονότων και αν είναι δυνατόν και ζωντανής αναμετάδοσης μέσω διαδικτύου. Σαφώς θα προμηθεύσουμε τα ελληνικά κανάλια με όλο το υλικό. Θα θέλαμε τα τοπικά μέσα να καλύψουν την παρουσία μας. Θα θέλαμε να συζητήσουμε με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις για τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους για το πρόβλημα των αδέσποτων. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ενότητα μας με όλους τους φιλόζωους- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ !

ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ.

Δεν θα προβούμε σε καμία πράξη βίας ή ταραχής. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ !!!

Τείνουμε χείρα βοηθείας…

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Θέλουμε να μάθουμε, ανταλλάξουμε γνώσεις, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

ΑΡΝΗΣΗ

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ασφάλεια σας. Εάν οι ενέργειες σας, σας φέρουν αντιμέτωπους με τις τοπικές αρχές, θα πρέπει αναζητήσετε δικό σας νομικό σύμβουλο. Φέρετε την απόλυτη ευθύνη για τις ενέργειες σας ακόμα κι αν αυτές βλάπτουν άμεσα ή έμμεσα κάποιον άλλο. Θα υπογράψετε συμφωνητικό με το οποίο αποδέχεστε να συμμετέχετε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς καμία πρόθεση να προκαλέσετε ζημιές σε περιουσίες, ζώα ή ανθρώπους, σεβόμενοι απόλυτα τους νόμους των χωρών τις οποίες θα διασχίσετε.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε μια κοινή δράση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη αντίστοιχη σελίδα του fb που καλύπτει το γεγονός-μολις οριστικοποιηθεί η ενοικίαση των λεωφορείων- πιθανώς αύριο 16/9/13

Ωστόσο την Τετάρτη, διοργανώνεται και συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό στις 19:00:

H ανακοίνωση της πρόσκλησης της εκδήλωσης στο Facebook: “Στην Ρουμανία με αφορμή ένα ελεεινό και ψεύτικο περιστατικό, έγινε αιτία να βγει απόφαση να θανατωθούν  όλα τα αδέσποτα σκυλιά. Το περιστατικό είναι το εξής…..

Κάποιος αλήτης-παιδόφιλος, βίασε ένα τετράχρονο παιδάκι κι έπειτα το σκότωσε. Κάποιοι συγγενείς του παιδιού, προκειμένου να καλύψουν την πράξη αυτού του κτήνους, είπαν ότι το παιδάκι το κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά. Αρπάζουν την ευκαιρία, οι τοπικοί άρχοντες και βγάζουν διαταγή όποιος παραδώσει αδέσποτο σκύλο για να θανατωθεί, θα εισπράττει 50 ευρώ.

Βγήκαν όλοι και κυνηγούν, δολοφονούν, μαχαιρώνουν, κακοποιούν και παραδίνουν ακόμα και δεσποζωμενα σκυλιά. Εμείς δεν συμφωνούμε και ζητάμε να σταματήσει αυτό το μακελειό εις βάρος των ζώων. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια ειρηνική συγκέντρωση απέξω από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό. Θα τυπώσουμε φωτογραφίες και κάποια αφισσάκια τα οποία θα κολλήσουμε σε κολώνες-τοίχους κι όπου αλλού μπορούμε, στη γύρω περιοχή.

Επίσης θα ανάψουμε κεράκια, μπροστά στην είσοδο της Πρεσβείας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ώστε να καταλάβουν ότι έχουν την παγκόσμια κατακραυγή για τις πράξεις τους.”

Δείτε το βίντεο