Η Μαρία Ηλιάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “7 μέρες tv”  μίλησε για την προσωπική της ζωή, ενώ απάντησε και στα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια που έκαναν για εκείνη οι πρωινές εκπομπές.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή η παρουσιάστρια σχολίασε: “Έχω φίλους που είναι για μένα σχέσεις ζωής κι έχω και ανθρώπους και συντρόφους που έχουν περάσει από τη ζωή μου και παραμένουν και είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Από εκεί και πέρα, στην προσωπική μας ζωή καλό θα είναι τις λάθος επιλογές να τις χρεώνουμε στον εαυτό μας. Προφανώς, λοιπόν, ήταν κάποιες δικές μου λάθος επιλογές» ενώ δεν δίστασε να απαντήσει στην ερώτηση αν η ίδια θεωρεί ότι υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος: «Είναι σαν να παραμύθι και μου αρέσει αυτό, γιατί πιστεύω στα παραμύθια. Μου αρέσει να πιστεύω ότι κάπου εκεί υπάρχει κάποιος που μπορεί να είναι ο ιδανικός για σένα. Βέβαια, η λέξη ιδανικός είναι λίγο βαριά και είναι και λίγο ουτοπία να πιστεύουμε ότι ο άλλος θα μας ταιριάζει 100%. Εξάλλου, ο γάμος αυτό δεν είναι; Μια διαρκής προσπάθεια να είμαστε και οι δυο καλά; Τα πράγματα που αφήνουμε και δεν τα παλεύουμε, μας αφήνουν κι αυτά”.

Μετά τα όσα άκουσε από τις εκπομπές “Πρωινό Mou” και “Πρωινό” για τα προσωπικά της, απάντησε μέσα από την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του φίλου της Νίκου Μουτσινά. “Εγώ δεν βγήκα να κλαφτώ ποτέ αν είμαι μόνη μου ή όχι. Και το αν είμαι μόνη μου ή όχι, κι αν είμαι καλά στα προσωπικά μου και το τι γίνεται μέσα στο σπίτι μου το ξέρω μόνο εγώ. Η ερώτηση του Νίκου ήταν γιατί, ενώ λες ότι το όνειρό σου είναι να κάνεις οικογένεια και παιδιά, δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα. Και η απάντηση μου ήταν γιατί θεωρώ ότι όλες μου οι επιλογές μέχρι τώρα ήταν λάθος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ψάξω” σχολίασε η Μαρία Ηλιάκη.