Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Με μια πρωτοτυπία επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού, η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα του Λονδίνου, “The Sun”. Άλλαξε την επωνυμία της σε “The Son” προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού, του πριγκιπικού ζευγαριού.
Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο: “Είναι αγόρι” και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ όπως πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο. «Η μοναρχία μας είναι ότι έχουμε κοινό και αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες λιγότερο τυχερές χώρες σε παραδόσεις και λιγότερο άνετες με την ιστορία τους. Η αγάπη μας για τη μοναρχία δεν είναι άνευ όρων, αλλά αν ανταμείβεται με υπερηφάνεια, καθήκον και μια πινελιά χιούμορ, είναι σχεδόν απεριόριστη» έγραψαν οι λονδρέζικοι Times.

μωωροεφημερ2

Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα “The Guardian” προειδοποίησε στο κύριο άρθρο της: “Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από … τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;“.