Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό, από πατέρα Μυτιληνιό, ο οποίος ήταν μετανάστης και μητέρα Αφρικάνα. Όταν ήταν ενός μηνός η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και όταν ήταν 18 μηνών, λόγω αδυναμίας των γονέων της να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, υιοθετήθηκε από ένα άτεκνο ζευγάρι, το οποίο τη μεγάλωσε με τον δίδυμο αδελφό της. Η Νίκη Σερέτη κατάφερε και διατήρησε σχέσεις και με τον φυσικό της πατέρα.

Ο ρατσισμός, λόγω διαφορετικότητας ήταν ένα από τα ζητήματα της καθημερινότητάς της από την πιο τρυφερή παιδική ηλικία. Η Νίκη Σερέτη τον αντιμετώπισε και στη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία, με φωτεινές εξαιρέσεις. Θυμάται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του περιοδικού “Secret”, τον λόγο που της απηύθυνε ο Γιάννης Μπέζος για την τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι εγώ», μετά την άρνησή της να συμμετάσχει επειδή θεωρούσε ότι ήταν πολύ κόντρα ρόλος κι επίσης ήταν άπειρη, αφού φοιτούσε ακόμη στη δραματική σχολή: «Εάν δεν δεχθείς, δεν κάνω τη σειρά».

Το σίριαλ τελικώς έκανε επιτυχία και την απογείωσε στη χώρα των αναγνωρίσιμων ηθοποιών. Ακολούθησαν και άλλες «εμπορικές» δουλειές, όπως τις χαρακτηρίζει, κυρίως στην τηλεόραση, γιατί στο θέατρο καταπιάστηκε με αυτά που μιλούσαν στην ψυχή της.

H Νίκη Σερέτη

3166_NIKI_SERETI_141102013(1)