Ο γνωστός τηλεκριτικός Κοσμάς Βίδος αναφέρεται με σκληρά λόγια στους Γιώργο Λιάγκα και Πέτρο Κωστόπουλο, μέσα από την στήλη του στο «Βήμα» με αφορμή την βαρεμάρα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα που χαρακτηρίζονται «γυναικεία». Δείτε παρακάτω τι έγραψε.

Η παρουσία των ανδρών παρουσιαστών στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης είναι μια πονεμένη ιστορία. Επειδή όσο και αν προσπαθούν να δείξουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για εκείνους από το να ξυπνάνε για να παρακολουθούν «τις νέες μεθόδους για ανώδυνη αποτρίχωση στο μπικίνι» ή «πώς θα φουσκώσει ιδανικά το σουφλέ» είναι εμφανές ότι τα ενδιαφέροντά τους παραμένουν διαφορετικά.

Ακόμη και στην περίπτωση του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί και με τη μαγειρική, σε αντίθεση με τον Γιώργο Λιάγκα που μάλλον δεν ξέρει κατά πού πέφτει η κουζίνα του σπιτιού του, η βαρεμάρα με την οποία αντιμετωπίζουν θέματα που χαρακτηρίζονται «γυναικεία» είναι εμφανής. Οχι ότι δεν καταβάλλουν ενίοτε φιλότιμες προσπάθειες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όμως άπαντες οι άρρενες παρουσιαστές που η σκληρή μοίρα τούς έριξε στη δεκάτη πρωινή, ξεκινώντας από τον Μικρούτσικο και τον Αρναούτογλου, περνώντας από τον Μουτσινά και φτάνοντας στους σημερινούς, όχι μόνο δεν βρήκαν στην εν λόγω ζώνη τον χώρο που θα αναδείκνυε τα προσόντα τους, αλλά έπαθαν κάτι χειρότερο: στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν ευτέλισαν τη δημόσια εικόνα τους, κατά συνέπεια την εικόνα του φύλου τους, αποκαλύπτοντας ελαττώματα που (υποτίθεται ότι) δεν έχουν οι άνδρες. Ή μάλλον επιβεβαιώνοντας ότι οι άνδρες όταν κουτσομπολεύουν μπορεί να είναι χειρότεροι από τις γυναίκες, όταν φλερτάρουν ή ορέγονται κάποια μπορεί να γίνουν από εξαιρετικά αφελείς ως εξαιρετικά χυδαίοι, όταν παρασυρθούν στο παιχνίδι του ξεκατινιάσματος μπορούν να θριαμβεύσουν.

Αυτό όμως τους ζητάνε να κάνουν, αυτό κάνουν. Γιατί το λάθος δεν είναι μόνο των κυρίων που βρίσκουν δουλειά σε lifestyle εκπομπές. Την κύρια ευθύνη έχουν εκείνοι που εξακολουθούν να στήνουν πρωινές ψυχαγωγικές ζώνες αποκλειστικά για γυναίκες, και δη για εκείνο το παρωχημένο είδος γυναίκας που υποκρίνεται ότι είναι χειραφετημένη ενώ είναι απελπιστικά συντηρητική, δούλα του κύρη της αλλά και γατούλα που με ένα γουργουρητό μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει.

Στον κόσμο αυτών των γυναικών, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον κόσμο των σκληρά εργαζόμενων συντρόφων, μαμάδων, φίλων μας που δεν εξαρτούν τη γοητεία και την κοινωνική λάμψη τους από λίγη ακόμη σιλικόνη στα χείλη, από «πέντε δωρεάν συνεδρίες σολάριουμ» ή από «την τέλεια μηλόπιτα», οι άνδρες παρουσιαστές γελοιοποιούνται. Αν οι γυναίκες παρουσιάστριες που εξακολουθούν να υπηρετούν αυτού του είδους τη φτηνή ψυχαγωγία τα καταφέρνουν καλύτερα; Νομίζω πως ναι, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μήπως όμως τελικά το θέμα δεν είναι μόνο σε ποιο από τα δύο φύλα ταιριάζουν τα «πρωινάδικα», αλλά κυρίως πότε τα κανάλια θα αποφασίσουν να τα αναβαθμίσουν; Προσφέροντάς μας ποιοτικότερη διασκέδαση από άνδρες και από γυναίκες, για γυναίκες και για άνδρες;