Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, νοσηλεύεται στην πτέρυγα κρατουμένων στον Άγιο Σάββα ύστερα από την επέμβαση που είχε υποβληθεί και  έχει επαφή με ελάχιστους ανθρώπους από το στενό της περιβάλλον. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κάνουν μετάγγιση αίματος μια εβδομάδα μετά τη διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε.

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας είπε συγκεκριμένα: «Μίλησα χθες τηλεφωνικώς για πρώτη φορά μέσω τρίτου. Μια συνεργάτης μου την επισκέφθηκε και από το κινητό της συνεργάτου μου -γιατί η κα Σταμάτη είναι στο κρεβάτι- μου ψέλλισε μόνο δύο-τρία πράγματα» και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι σε πολύ άσχημη -από πλευράς ιατρικής αντιμετωπίσεως- κατάσταση. Σήμερα έκανε μετάγγιση αίματος, δημιουργήθηκε μια επιπλοκή και υπάρχει δυστυχώς θολό τοπίο, το οποίο προσπαθούν οι γιατροί να αντιμετωπίσουν» .

Μάλιστα ο δικηγόρος της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου τόνισε πως  βρίσκεται έκτος από σωματική και σε κακή ψυχολογική κατάσταση : «Ειδικά για την επέμβαση για την οποία υπεβλήθη, απ’ ότι μίλησα και με την αρμόδια γιατρό, η κράτηση είναι ό, τι χειρότερο υπάρχει γιατί το ψυχολογικό στοιχείο είναι8 αυτό το οποίο βοηθάει στη βελτίωση της καταστάσεως».