Η Τάμτα σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο κυπριακό Down Town για τη μητρότητα και για τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει.

«Την οικονομική κρίση εγώ την έζησα ήδη μία φορά και ήταν πολύ πιο σκληρή, από ό,τι τώρα. Και οι δικές μας οι τράπεζες τότε έκλεισαν και ο κόσμος έχασε τις αποταμιεύσεις του -όπως έχει ήδη συμβεί και με πολλούς ανθρώπους στην Κύπρο- ενώ υπήρξε και περίοδος που παίρναμε ψωμί με κουπόνια. Αν, δηλαδή, σε μία οικογένεια υπήρχαν τρία άτομα, δικαιούνταν να πάρουν ενάμισι κιλό ψωμί την ημέρα. Και επειδή συνήθως το ψωμί δεν έφτανε για όλους, ο κόσμος πήγαινε από το προηγούμενο βράδυ έξω από το φούρνο για να πιάσει σειρά. Με θυμάμαι με τη μητέρα μου και τον αδελφό μου να στεκόμαστε στην ουρά με βάρδιες… Καθόμουν δύο ώρες εγώ, στη συνέχεια με αντικαθιστούσε ο αδελφός μου και μετά η μητέρα μου, για να προλάβουμε όταν θα άνοιγε το αρτοποιείο να πάρουμε ψωμί. Όσο καιρό είμαι στην Ελλάδα, μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις φορές που χρειάστηκε να πάω σε μια κηδεία. Όταν, όμως, ήμουν στη Γεωργία, σχεδόν κάθε εβδομάδα άκουγα ότι πέθανε κάποιος γνωστός ή συγγενής μου. Συχνά σκέφτομαι ότι δεν θα ήθελα να ξαναζήσω ακόμα μια οικονομική κρίση, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι θα την ξεπεράσουμε! Και για μένα δεν με νοιάζει και τόσο πολύ, γιατί πιστεύω πως ότι θα τα καταφέρω, όπως τα κατάφερα και τότε. Αγχώνομαι όμως για την κόρη μου, την Άννι μου, που είναι τώρα 18 ετών και προβληματίζεται, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της για το μέλλον της. Δεν θα ήθελα με τίποτα το παιδί μου να περάσει αυτά που πέρασα εγώ!».

Η  Τάμτα μίλησε και για τη μητρότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι διαφέρω και τόσο πολύ από τις άλλες μαμάδες. Δεν είμαι υστερική μαμά! Η Άννι ξέρει καλά πως ό,τι και αν συμβεί θα το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία. Μπορούμε και συζητάμε τα πάντα μεταξύ μας, ακόμα και για τα προβλήματα που μπορεί να έχει με το αγόρι της και αυτό νομίζω με διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες μητέρες. Δεν σου κρύβω, μάλιστα, ότι κάποιες φορές έχω αισθανθεί άβολα με τις ερωτήσεις της».

tamta

Η τραγουδίστρια, αναφερόμενη στο αν έχει δεχτεί ερώτηση από την κόρη της «γιατί δεν παντρεύεσαι;», λέει χαρακτηριστικά: «Όταν είχα σχέση με τον Γρηγόρη Πετράκο, με τον οποίο ήμασταν έξι χρόνια μαζί, με είχε ρωτήσει κάποιες φορές αν σκοπεύουμε να παντρευτούμε. Τώρα, που βλέπει ότι δεν έχω δεσμό με ρωτά «μαμά, πότε θα βρεις κι εσύ ένα αγόρι;». Θέλει πολύ να βρω ένα σύντροφο, χαίρεται όταν είμαι καλά στην προσωπική μου ζωή και ξέρω ότι θα ήταν πολύ ευτυχισμένη αν αποκτούσε αδελφάκι».