Το ταλέντο του Θανάση Αλευρά δεν χρειάζεται να το παρουσιάσει κάποιος, καθώς μέσα από την σεμνή και διακριτική του πορεία στην υποκριτική έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία «ηθοποιός».

Ο ίδιος με τις διάφορες τηλεοπτικές και θεατρικές του συμμετοχές έχει γράψει χιλιόμετρα στο σανίδι αποδεικνύοντας και στους πιο αυστηρούς κριτές, πως έχει κερδίσει επάξια το βραβείο Δημήτρης Χορν. Σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε και για την παράσταση «Το Κτέλ» από πρωταγωνιστεί.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο κόσμος διασκεδάζει, γελάει με την ψυχή του. Η παράσταση είναι πολύ γρήγορη, με φοβερά γκάζια, τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για τους θεατές. Εξάλλου, ζούμε και στην εποχή της ταχύτητας. Είμαστε στην περίοδο της φωτιάς. Η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου ύστερα από μια πολύ πετυχημένη πορεία στο θέατρο», αποκάλυψε ο ταλαντούχος ηθοποιός.
Για την τιμή που δέχτηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν που του απενεμήθη, ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο. Πήγαινα βήμα-βήμα, δουλειά-δουλειά. Δεν δεχόμουν νωρίτερα προτάσεις από την τηλεόραση. Αυτό βέβαια μου έδωσε την ευκαιρία να αφοσιωθώ στο θέατρο. Ήρθε ίσως την κατάλληλη στιγμή.», δήλωσε στο 7 μέρεςTv.

Ενώ για την τηλεοπτική του συνύπαρξη με την Ρίκα Βαγιάνη στην εκπομπή «Πάντα θα ανταμώνουμε» που βρίσκεται στην Δ.Τ, είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για την παραγωγή «Πάντα να ανταμώνουμε» που παρουσιάζουμε κάθε Σάββατο παρέα με τη Ρίκα Βαγιάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη. Αξιόλογοι συνεργάτες και μια παραγωγή με πολλή μουσική που αγαπώ πολύ. Βασικά πρόκειται για μια εξωτερική παραγωγή. Οι υπεύθυνοι που κατέθεσαν την πρόταση στη Δημόσια Τηλεόραση, μου πρότειναν να συμμετάσχω. Μου άρεσε πολύ το concept και είπα ναι, αλλά δεν γνώριζα από την αρχή αν θα τη δεχόταν το κανάλι», αποκάλυψε ο Θανάσης Αλευράς